Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ivica Matošević istarskim vinima osvaja Ameriku

Matošević će na večeri prikazati potencijal istarskih sorti među svježim, odležalim i slatkim vinima
26. rujna 2011. u 17:07 1 komentara 26 prikaza
ivica matošević
Foto: nnn

Vinarija Matošević prva je hrvatska vinarija koja je pozvana sudjelovati na večeri u organizaciji vodeće američke kulinarske fondacije The James Beard Foundation. Pod nazivom Mystical Malvasia (Mistična malvazija), Ivica Matošević predstavit će svoja vina i potencijale istarskih autohtonih sorti, na večeri 14. listopada u prostorijama fondacije u New Yorku. U najavi večere i opisu malvazije na svojim stranicama fondacija je vina ove sorte nazvala "spektakularnim“.

Kao uvod u ovo događanje, vinarija Matošević predstavila je svoja vina na večeri "Mistična malvazija“ u Apetit City Restaurant&Baru u Zagrebu, pred više od 80 posjetitelja. "The James Beard" vodeća je gastronomska neprofitna udruga Sjedinjenih Američkih Država, koja putem niza aktivnosti promovira načine na koje prehrana obogaćuje živote.

Časopis Time je nagrade fondacije, koje se tradicionalno dodjeljuju svake godine, nazvao "Oscarima gastronomije“. Značenje večere tim je veće ako se zna kako je poziv vinariji Matošević došao na inicijativu američkih partnera. Dosadašnja predstavljanja hrvatskih vina u Sjedinjenim Američkim Državama događala su se isključivo na inicijativu hrvatskih vinara ili institucija i udruga blisko povezanih s hrvatskim vinarstvom.

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

  • megadux:

    Bravo Matoševiću, mens sana in Malvasia Istriana..Živjeli..