Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET BLAGDANIMA

Istražili smo: Što Hrvati najviše kupuju u ovo doba godine

Bazzar.hr
Foto: Bazzar.hr
1/8
21.11.2022.
u 13:07

U studenom se tradicionalno obilježava najveći shopping dan u godini, Black Friday ili Crni petak, koji ujedno predstavlja idealnu uvertiru za božićnu shopping groznicu

Samo nekoliko dana dijeli nas od najpoznatijeg svjetskog shopping događaja – Black Friday ili Crni petak ove se godine obilježava 25. studenog. Riječ je o američkoj shopping tradiciji koja je posljednjih godina zaživjela i kod nas pa su posebni popusti ususret Crnom petku dostupni već od ovog tjedna. Idealna je to prilika da iskoristite najbolje cijene i počastite se nekim od proizvoda koje već dugo priželjkujete ili nabavite sve blagdanske poklone na vrijeme.

Black Friday korijene vuče iz SAD-u, gdje su ga 1950-ih godina uveli trgovci koji su dan nakon američkog Dana zahvalnosti snizili cijene, što je bio znak za otvaranje blagdanske sezone kupovanja. Među širom publikom zaživio je u 80-im godinama prošlog stoljeća, a danas ga većina nas poistovjećuje s medijskim slikama kilometarskih redova ljudi koji stoje pred dućanima u Americi satima prije otvaranja. Potvrda je to nenadmašnih cijena zbog kojih se upravo na ovaj dan kupuje najviše u cijeloj godini, stoga smo u suradnji s najvećom hrvatskom online shopping platformom Bazzar.hr odlučili istražiti kakve su kupovne navike Hrvata u ovom periodu.

Volimo tehnologiju

Među najpopularnijim kategorijama izdvajaju se kućanski aparati i elektronika, što ne iznenađuje kada uzmemo u obzir da se radi o proizvodima koji su danas neizostavan dio svakog kućanstva, a u ovo se doba godine mogu nabaviti po najboljim akcijskim cijenama. Posebnu popularnost bilježe robotski usisavači koji su postali veliki hit na tržištu zahvaljujući naprednoj tehnologiji i moćnim specifikacijama zbog kojih će efikasno odraditi čišćenje doma umjesto vas. Također, idealan su poklon za svaku dragu osobu i posebnu prigodu, a kao glavne adute urednog doma – sigurni smo da bi ih i mnogi od vas rado vidjeli pod svojim borovima ovog Božića.

Foto: Bazzar.hr

U ovom periodu godine posebno je velika i potražnja za televizorima jer jedinstvene Black Friday cijene omogućuju da si konačno priuštimo TV po mjeri svog doma o kakvom oduvijek sanjamo. Ovo su uređaji koje rijetko mijenjamo, a gledamo svakodnevno, i to najčešće satima, stoga detalji u ovom slučaju doista život znače – istražite dostupnu ponudu i odaberite najbolje u skladu sa svojim životnim prostorom i mogućnostima.

Foto: Bazzar.hr

Moda je uz ljepotu i njegu visoko na našoj listi prioriteta

Veliki smo ljubitelji mode, a posebnu pažnju obraćamo i na ljepotu i njegu – potvrđuje to popularnost ovih kategorija proizvoda na webshop platformi Bazzar.hr koja objedinjava više od 700 trgovina i preko 230.000 proizvoda. Ove dvije kategorije bilježe visoku popularnost tijekom cijele godine, a posebno su omiljene u periodima darivanja jer predstavljaju siguran odabir za sve generacije i ukuse.

Foto: Bazzar.hr

Tako ni ovog Božića nećete pogriješiti ako za svoje najdraže odaberete neki od atraktivnih kozmetičkih paketa u kojima vas očekuju kreme, serumi, eterična ulja i parfemi koji će zadovoljiti i najizbirljivije, dok poklon paketi predstavljaju pravi izbor za sve one kojima još uvijek ne znate što pokloniti.

Bogata ponuda modnih kombinacija svjetski renomiranih brendova jednako je poželjna za odabir poklona kojima ćete dragim osobama razvući osmijeh na lice, dok su mega popularne električne četkice za zube izvrstan spoj ugodnoga-s-korisnim. Osim što omogućavaju posebnu njegu i temeljitost prilikom pranja zubiju, svakoj će osobi koja ih prvi put koristi pružiti sasvim novo iskustvo oralne higijene – možda je upravo ovo pravi poklon kojim bi ove zime mogli nagraditi sami sebe.

Foto: Bazzar.hr

XXL je najpoželjnija veličina proizvoda

Među najpopularnijim kategorijama posebno mjesto pripada Supermarketu u kojem možete pronaći doslovno sve što vam je potrebno na dnevnoj bazi – od kvalitetnih i raznovrsnih namirnica do brojnih neprehrambenih proizvoda za cijelu obitelj i vaš dom. Osim što se možete opskrbiti za nadolazeće blagdane po najboljim Black Friday cijenama, imate mogućnost ostvariti i dodatne uštede uz atraktivna XXL pakiranja. Više je u ovom slučaju (cjenovno) manje pa ćete upravo zahvaljujući ovoj popularnoj kategoriji moći nabaviti maxi veličine proizvoda koje najčešće koristite i opremiti se dovoljnom količinom za duži period.

Foto: Bazzar.hr

Osim što će vam najtraženije kategorije pružiti najbolju vrijednost za novac, proizvode možete naručiti iz udobnosti svog doma, a narudžba će isti dan krenuti prema vama te vam biti dostavljena na kućnu adresu za 1-3 radna dana. Platforma Bazzar.hr nudi mogućnost dostave diljem cijele Hrvatske, uključujući i otoke, pa će vam online kupovina omogućiti da ove godine u potpunosti izbjegnete sveprisutne blagdanske gužve u fizičkim trgovinama. Osim što štedi vrijeme i novac, dostupna je u svakom trenutku i pruža potpuno sigurno iskustvo kupovine pa ne iznenađuje što online kupovina iz godine u godinu doseže nove vrhunce popularnosti i razvoja.

Sve za blagdane

Prvo mjesto među najtraženijim proizvodima u ovom periodu godine očekivano pripada kategorijama vezanima uz nadolazeće blagdane. Dekoracije za dom, pokloni za njega i nju, kreativne ideje za naše najmlađe – proizvodi su koje smo nekad kupovali pred sam Božić, no sve veća educiranost kao potrošača motivira nas na pametnu kupovinu pa sada planiramo unaprijed i izbjegavamo stres kupovine u zadnji tren.

Foto: Bazzar.hr

Osim što smo osvješteniji po pitanju kupovnih navika, odgovornije se odnosimo i prema okolišu pa održive prakse njegujemo i kroz online kupovinu, zbog čega se visoko na listi najprodavanijih proizvoda nalaze umjetni borovi. Uz ekonomičnost i dugi vijek bez ispadanja iglica, među glavnim prednostima umjetnih božićnih drvca izdvajaju se lako sastavljanje i raspremanje te velik izbor raznih visina, oblika i boja.

Odaberite na vrijeme svoje favorite za stvaranje blagdanske čarolije, a Svetog Nikolu i Božić dočekajte opremljeni najboljim poklonima za djecu – inspiraciju možete potražiti u najpopularnijim kategorijama dječjih igračaka te opreme za bebe.

Foto: Bazzar.hr

Ove godine doskočite božićnoj shopping groznici i iskoristite Black Friday popuste da nabavite sve što vam je potrebno po najboljim cijenama. Najprodavanije kategorije proizvoda nesumnjivo će vam pomoći da odaberete idealne poklone za svoje najmilije, a najveća online shopping platforma u Hrvatskoj osigurati da ih nabavite uz najbolje popuste i ponude, kao što to čini već gotovo 10 godina.

Sadržaj omogućio Bazzar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije