Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji očajni

Ima 19 godina, ali zbog nepoznate dijagnoze ponaša se kao mala beba: 'Nitko ne može shvatiti što joj je'

Instagram/@annieraineyroo
04.09.2020.
u 07:00

Roditelji mlade Daisy vjerojatno nikada neće saznati zašto je u tijelu njihove 19-godišnje kćeri zarobljena beba.

Daisy Rainey ima 19 godina, ali i dalje je potpuno ovisna o svojim roditeljima, majci Annie (53) i ocu Nicku (56), te starijem bratu Harveyu (22). 

Ona može hodati, ali živi kao beba - plače, glasa se poput bebe, nosi "dudu varalicu" i pelene. Osim toga, njezini roditelji moraju koristiti monitor za bebe jer je djevojka u stalnom riziku od epileptičnih napadaja. Bez obzira na monitor koji im javlja kada se ona probudi, u strahu ju obilaze i po četiri puta tijekom noći da joj vrate dudu varalicu koja ju umiruje.

Obitelj Cardiff godinama traži dijagnozu, ali svaki liječnik kojeg su posjetili ostane zbunjen zbog stanja njihove kćeri. 

Majka Annie odlučila je napisati knjigu u kojoj detaljno opisuje kako je izgledalo odrastanje Daisy i kako izgleda svakodnevni život. Nada se kako će knjiga "Daisy ne može pričati" pomoći onima koji ne znaju kako je to odgajati nekoga kao bebu 20 godina.

Kako će izgledati prvi dan škole i vrtića za učenike, učitelje, roditelje...

Napravili su genetske testove, sumnjalo se na Rettov sindrom, autizam, pregledali su ju neurolozi i mnogi drugi stručnjaci, ali dijagnozi nema traga, pa tako obitelj nema pravo na nikakvu financijsku podršku. 

"Jednom nam je jedan stručnjak rekao da je mentalno hendikepirana, da je ona 10-mjesečna beba u 19-godišnjem tijelu. Ipak, ona može hodati i mislim da je to ono što zbunjuje liječnike, jer ne bi trebala hodati s obzirom na tu dijagnozu. Ima nevjerojatno uho za melodije. Dovoljno je da samo jednom čuje neku pjesmu, već idući put zna melodiju. To je na neki način frustrirajuće, jer ako ona to može, zašto ne može raditi i druge stvari. Voljela bih da nam jednog dana netko kaže da zna što se događa s Daisy, ali tko zna hoće li se to ikada dogoditi", rekla je Annie za The Sun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A happy girl, wouldn’t kiss me though 🙄

A post shared by Annie Rainey (@annieraineyroo) on

Očajna majka kaže kako bi voljela da njezina kći ima normalan život jedne mlade osobe, pa čak i da joj krade šminku ili da ju pita za ljubavni savjet. Muči ju i to što konstantno ljudima mora objašnjavati da Daisy ne zna govoriti i da ih ne može pozdraviti na ulici ili odgovoriti na pitanja.

Bez obzira na njezino stanje, roditelji su ju odlučili poslati na fakultet za osobe s posebnim potrebama. "Iako smo mislili da se neće dogoditi, odlučili smo ju educirati. Pružit će joj ono što mi ne možemo."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije