Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi griješimo

Evo zašto biste trebali oprostiti - sebi!

Žena
Foto: Shutterstock
15.09.2015.
u 13:40

Ma koliko vam se činilo teško suočiti sami sa sobom, upravo to biste trebali učiniti.

Svatko od nas je u svom životu napravio neku pogrešku.

I dok neki iz svojih uče, neki bez obzira na proživljena iskustva, iste greške opetovano ponavljaju.

Ako ste se našli u situaciji da se izjedate zbog nečijih postupaka i poželite te osobe promijeniti kako se te stvari ne bi ponavljale, nešto biste trebali znati. Stručnjaci tvrde da biste prije nego pokušate promijeniti druge, trebali oprostiti sebi.

Ta odluka će vam i poboljšati zdravlje, piše TOI.

Ma koliko vam se činilo teško suočiti sami sa sobom, upravo to biste trebali učiniti. Ne ustručavajte se tražiti pomoć od nekoga ako se borite sa svojim osjećajima.

Proces opraštanja neće se dogoditi preko noći i može biti prava unutrašnja borba.

Dajte si vremena da se pomirite s tim da ste bili povrijeđeni, ali istu priliku dajte i drugoj strani. Sjednite za isti stol, podijelite svoje osjećaje i nakon što ste oprostili sebi zbog svojih postupaka ili propusta, zatražite isto i od osobe zbog koje se tako osjećate.

>>8 savjeta kako što prije nastaviti normalno živjeti nakon preljuba

Ključne riječi

Komentara 1

AM
ameris
15:09 15.09.2015.

Osviješćen i informiran čovjek nikada se ne dovodi u poziciju opraštanja sebi.Što bi to u ostalom trebalo značiti? Razuman čovjek događaje racionalizira,stavlja ih u kontekst , povlači crtu i nikada ne zaboravlja.Intezitet splašnjava smirivanjem emocija i to je jedini pomak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije