Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Poduzmite prvi korak za zdravlje dojki, pogledajte video

Međunarodnim obilježavanjem ovog važnog dana podsjeća se žene da provođenje tjelesne aktivnosti, održavanje normalne tjelesne težine i zdrava prehrana mogu pridonijeti zaštiti zdravlja dojki
16. listopada 2015. u 10:54 1 komentara 1139 prikaza
rak dojke
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/14

Europa Donna Hrvatska – hrvatski forum za borbu protiv raka dojke – jučer je na Cvjetnom trgu obilježila Dan zdrave dojke. Prisutni liječnici primarne i sekundarne zdravstvene zaštite bili su na raspolaganju Zagrepčanima za svaki upit vezano za bolesti dojke. 

Dijelili su se promidžbeni materijali, letci o samopregledima i značenju zdravih dojki. 15. listopada međunarodni je datum obilježavanja Dana zdrave dojke, kojime se podsjeća žene da provođenje tjelesne aktivnosti, održavanje normalne tjelesne težine i zdrava prehrana mogu pridonijeti zaštiti zdravlja dojki. Ovu iznimno važnu akciju podržali su gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i Lana Biondić.

Na promotivnom štandu Europa Donne bio je postavljen model grudi na kojem je pokazan ispravan načini samopregleda dojki, što je iznimno važno za žene svih dobi. Razgovaralo se o različitim utjecajima koji su direktno i po mnogim studijama povezani sa zdravljem dojki te se u više navrata naglasila važnost fizičke aktivnosti.

Europa Donna ustanovila je, za sve europske žene, a posebno djevojke, 15. listopada Dan zdravih dojki kao godišnji podsjetnik na važnost onih životnih navika koje mogu utjecati na zdravlje njihovih dojki te tako u budućnosti smanjiti rizik obolijevanja te ulogu ranog otkrivanja u borbi protiv raka dojke. 

Dan zdrave dojke u cijelom svijetu obilježava se upravo iz potrebe da se sve žene senzibiliziraju i spoznaju da mogu utjecati na zdravlje svojih dojki. Ovaj dan promovira prevenciju karcinoma dojke kroz zdrav životni stil, kako kod zrelih žena tako i kod mlađih žena. Europa Donna, europska koalicija protiv raka dojke ove je godine objavila zgodan „filmić“ čiji je naziv kao i naziv kampanje za ovu godinu „Poduzmite prvi korak za zdravlje vaših dojki“ (Take Your First Step for Your Breast Health), gdje se na vrlo simpatičan i prihvatljiv način pokazuje kako loš i nezdrav način života može biti transformiran.

>>Besplatan pregled za Zagrepčanke koji im može spasiti život  

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • Sejo:

    Bez namjere da vrijedjam ikoga,mislim da je masaza dojki od strane osobe drugog pola najbolja preventiva od bilo koje bolesti iste