Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'dan zdravih dojki'

Besplatan pregled za Zagrepčanke koji im može spasiti život

rak,tumor,bolest,mamografija
Foto: Thinkstock
16.10.2015.
u 09:18

Rano otkrivanje raka dojke važno je – godišnje od njega oboli 2500, a umre više od tisuću žena. Grad nabavlja i digitalni mamograf

S ciljem podizanja svijesti o očuvanju zdravlja te prevencije i ranog otkrivanja raka dojki, sutra na Trgu Petra Preradovića, od 10 do 14 sati, sve Zagrepčanke mogu se priključiti javnozdravstvenoj akciji "Dan zdravih dojki".

Riječ je o preventivnom programu u sklopu tradicionalnog obilježavanja "Mjeseca borbe protiv raka dojke" koji organiziraju Grad Zagreb, Zavod za javno zdravstvo "Andrija Štampar", Hrvatska liga za borbu protiv raka i Zajednica pacijenata oboljelih od raka dojke "Sv. Juraj".

– Peta najčešća dijagnoza smrti među ženama u Hrvatskoj upravo je rak dojki. Godišnje od njega oboli oko 2500, a umre više od tisuću žena – poručila je Mirna Šitum, pročelnica gradskog Ureda za zdravstvo.

Naime, od 2004. do 2015. godine kroz program preventivne mobilne mamografije pregledane su 40.442 žene od kojih je hospitalizacija i kirurško liječenje bilo nužno kod 330 žena.

Upravo zbog velikog broja obavljenih pregleda i starosti mobilnog mamografa gradonačelnik Milan Bandić poručio je da grad Zagreb plaća i nabavlja novi digitalni mamograf kako bi se uspjelo obaviti što više pregleda. Zagrepčanke koje ne stignu na subotnju akciju na besplatan se pregled, bez uputnice, mogu naručiti i pozivom na broj telefona 01/4694-393.

Komentara 2

AR
Arci
10:01 16.10.2015.

Naravno, sve u Zagrebu...... a ostatak Hrvatske tko vas j...

DU
Deleted user
22:05 16.10.2015.

Postoje li besplatni pregledi za muskarce :/ ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije