Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
put pod noge

Dragi, povedi me za Valentinovo u Veronu, Pariz, Veneciju, Rim...

Eiffelov toranj portal (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
22.01.2014.
u 19:00

Praznik ljubavi za dvoje u europskim metropolama ili u malo daljem Maroku....

Praznik zaljubljenih i ljubavi, blagdan svetog Valentina, darovat će nam dan dulji dva sata i četvrt, nagovijestiti proljeće...

Kad, ako ne sad, otputovati u neki od europskih romantičnih gradova.

Ljubavna priča najzaljubljenijih tinejdžera svih vremena Romea i Julije, na rijeci Adige, prilika je da doživite pravu Italiju, prošećete Piazzom Bra u Veroni, popijete aperitiv uz arenu iz 1. stoljeća, ali i zavirite u dvorište Julijine kuće. (Autoturist, 1 dan, 230 kuna.)

Pariz za dvoje – s rukom u ruci izgubite se na Montmartru, prošećite Elizejskim poljanama, uz palače, kavane, luksuzne trgovine, preko trgova Concorde, Vendôme, uz draguljarnice, dizajnerske salone, hotel Ritz i Palais Garnier...

(Elite Travel, zrakoplovom 4 dana, 5500 kuna za dvije osobe ili Integral, first minute, cijena 2390 kuna po osobi.)

Zavrtite vremeplov i kao Gregory Peck i Audrey Hepburn provedite vikend u Rimu, razgledajte baziliku Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Kolosej, Carski forum, Kapitol, Piazzu Navona, bacite novčić u Fontanu di Trevi i predahnite na Piazzi di Spagna... Ili unajmite vespu i provozajte se.

(Integral, 4 dana autobusom, 1390 kuna).

SAVJET: U Italiji tijekom veljače još traje sezona rasprodaja, iskoristite priliku za dobru kupnju.

Casablanca, Fez, Marrakech

Casablanca, srce Maroka, oduševit će vas promenadom Ain Diab uz more, džamijom kralja Hassana II. te Meknesom, “marokanskim Versaillesom”, okruženim 40 km dugim trostrukim zidinama. U Fezu, vjerskom i kulturnom središtu arapskog svijeta, obiđite bazare pa se uputite kroz cedrovu šumu Atlasa do 1650 metara visokog skijaškog centra Maroka.

Vozite džipove po dinama Sahare i noćite u berberskim šatorima, putujte uz Dades pa u Ouarzazateu posjetite “mali Hollywood”. Uživajte uz plesače, pripovjedače i krotitelje zmija.

(Integral, 5 dana 3995 kn)

SAVJET: Jezik arapski i francuski, 1 US dolar je 8,45 marokanskih dirhama

Brčkanje u vulkanskim kupkama u Štajerskoj: Bad Blumau

U okrugu Hartberg-Fürstenfeld u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj, nedaleko od grada Fürstenfelda, na čuvenoj austrijskoj Termalnoj cesti nalaze se toplice koje je projektirao Friedensreich Hundertwasser. Šezdesetak kilometara od Graza, u smjeru Beča, toplice su sagrađene potpuno uklopljene u prirodu na čak 40 hektara površine sa 11 vanjskih i unutarnjih bazena s termalnom i svježom vodom, valovima, saunama...

(Autoturist, jednodnevni, 160 kn)

SAVJET: Temperatura u bazenima 34-36˚C te Vulcania 36-38˚C za otpornije s najvećim postotkom minerala. Odličan izbor hrane.

Zimujte na Liburniji kao nekad carica Sisi: Lovran

Peto godišnje doba u Lovranu već je počelo. Dok se zvončari u zaleđu pripremaju za maškarane pohode, predahnite na rivijeri na koju su iz Beča nekada dolazili vlakom do Matulja, a potom kočijama do vila na Liburniji. Vikend u Lovranu iskoristite za fitness, plivanje u Thalasso Wellness centru Opatija ili Park Lovranu, za besplatni spa sat u finskoj sauni ili biosauni, pod Kneippovim tuševima...

Zima na Liburniji sjajno je vrijeme za šetnje uz more do Opatije i Ičića, a nepca počastite u Voloskom

(Integral, dva dana, bez prijevoza od 340 kn)

SAVJET: Odlične cijene i popusti za djecu u zimskom razdoblju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije