Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spavanje

Djeca koja idu u krevet uvijek u određeno vrijeme bolja su u školi

dijete
07.06.2010.
u 14:16

Bolje čitaju, računaju i govore strane jezike ona djeca koja imaju noćni odmor uvijek u isto vrijeme.

– To je za tvoje dobro – često kažu roditelji kad traže od djeteta nešto što mu nije po volji. I roditelji su u pravu, barem kad je u pitanju redoviti odlazak na spavanje, jer su znanstvenici utvrdili da su takva djeca inteligentnija.

Naime, istraživanja su pokazala da bolje čitaju, računaju i govore strane jezike ona djeca koja imaju noćni odmor uvijek u isto vrijeme. Što ranije djeca idu u krevet, to bolje. Maleni koji idu na spavanje poslije 21 sat teže zaspe i ukupno manje spavaju. Također, predškolska djeca koja spavaju manje od preporučenih 11 sati u opasnosti su od zaostajanja u školi.

Istraživanje je proveo SRI International, nezavisni istraživački institut iz Kalifornije, na 8000 djece.

Ključne riječi

Komentara 2

RI
Ringo
15:10 07.06.2010.

Opet zamjena teza. Ja bih rekao da takva djeca imaju razumne i odgovorne roditelje, pa su i sama takva. Neodgovorni roditelji imaju neodgovornu djecu i to je to, genetski.

QU
queen
14:28 08.06.2010.

takva djeca znaju kako rasporediti vrijeme i što se kada čini... kada im se ugradi navika spavanja po pravilima, lako će usvojiti i naviku učenja.... logično.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije