Putovanja u proljeće

Dijete s bakom i djedom sedam dana na moru za 230 kn

turisti portal (1)
Nel Pavletic/PIXSELL
07.03.2013.
u 15:00

U proljeće i jesen umirovljenici se na Jadranu odmaraju od 20 do 30 posto jeftinije

Dok u mnogim europskim zemljama umirovljenici znaju zašto se to životno razdoblje zove i ‘zlatna dob’, pa nesmetano uživaju u putovanjima i drugim povlasticama koje daje obilje slobodnog vremena, domaćim su umirovljenicima putovanja često luksuz, No, mnogi ga se, usprkos krizi i malim mirovinama, svejedno ne žele odreći. Skromnim umirovljeničkim budžetima dio jadranskih domaćina izlazi ususret pa za umirovljeničke skupine daju popuste od čak 20 do 30 posto.

Sedmodnevni odmori

To, dakako, u agencijskom aranžmanu ne isključuje plaćanje na rate. Proljeće je pak zbog ugodnih temperatura i cijena povoljnijih nego u ljetnoj špici ponajljepše vrijeme za otisnuti se od doma.

– Mi smo s našim programima namijenjenima umirovljenicima krenuli već u siječnju, a nudimo sedmodnevne odmore s autobusnim prijevozom iz Zagreba u Opatiji, Lovranu, Malom i Velom Lošinju, Dramlju, Selcu, na Rabu, u Vodicama i Makarskoj. Osim destinacija na moru nudimo i Tuheljske toplice, te Topusko – govori Zlatko Kukec, vlasnik agencije Adriatours koja već niz godina nudi i putovanja za treću dob u programu “Zlatno doba”. – Kriza definitivno uzima svoj danak i kod umirovljeničke populacije. Inače, cijene sedam polupansiona u hotelima s tri i četiri zvjezdice koji imaju zatvorene bazene kreću se s uključenim prijevozom od 1547 do 2198 kuna – kaže Z. Kukec.

Domaćini se trude ponuditi i vrijednost više pa, recimo, u opatijskim hotelima Palace Bellevueu i Kristalu, gdje sedmodnevni aranžman na bazi polupansiona u vrijeme proljetnih školskih praznika stoji po osobi između 1600 i 1700 kuna, imaju odličnu ponudu za bake i djedove s unucima.

Popusti na cijene

Za djecu do 12 godina sedam polupansiona, u aranžmanu s odraslima, stoji nevjerojatnih – 230 kuna. Agencije koje nemaju praksu organizirati posebna putovanja za seniore, gostima starijima od šezdeset godina nude popuste na kataloške cijene. U agenciji Atlas, recimo, za sve aranžmane za razdoblja od početka godine pa do 16. lipnja te za aranžmane nakon 18. kolovoza gosti iznad šezdesete dobivaju popust od sedam posto za mediteranske destinacije. Za Jadran imaju za pojedine hotele i u pojedinim terminima pet posto popusta, a slično je i u mnogim drugim agencijama. Dovoljno je da prilože fotokopiju osobne iskaznice ili putovnice. 

>> Predah od svakodnevnice: Na karneval za manje od 200 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije