Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dlake bye, bye

'Depilacija voskom odlično testira moj prag boli, a moj životni cilj nije brojanje prvih dlačica nakon što ih uklonim britvicom'

Andrea Andrassy
Foto: PR FOTO
1/2
10.11.2016.
u 13:25

„Ako koristim britvicu, moje glatke noge traju doslovno nekoliko sati, dok mi vosak, s druge strane, odlično testira prag boli", izjavila je poznata kolumnistica.

Želimo ukloniti dlačice brzo i bezbolno, ali pritom želimo i dugotrajne rezultate. Tako bi se moglo opisati razmišljanje brojnih žena u Hrvatskoj, kad na red dođe pitanje uklanjanja dlačica. U istraživanju koje je proveo poznati lifestyle portal Žena.hr, a u kojemu su sudjelovale 1.302 ispitanice, čak 84 posto žena u Hrvatskoj navodi kako sanja o dugotrajnom uklanjanju dlačica, no ipak, njih čak 52 posto i dalje koristi britvicu koja sa sobom donosi kratkotrajni rezultat, ali i puno iritacija na koži.

Zašto se neprestano vraćamo istim i neželjenim metodama uklanjanja dlačica? Zapitala se to i poznata voditeljica i kolumnistica, Andrea Andrassy, koja je, potaknuta podacima iz istraživanja, odlučila potražiti najbolje rješenje za uklanjanje dlačica: „Ako koristim britvicu, moje glatke noge traju doslovno nekoliko sati, dok mi vosak, s druge strane, odlično testira prag boli, iako sam tu s dlačicama mirnija neko dulje vrijeme. No, moj životni cilj nije pomicanje vlastitih granica boli, a ni brojanje prvih dlačica nakon što ih uklonim britvicom nekoliko sati ranije. Mislim da je došlo vrijeme da se raspitam o drugim opcijama i da nogiram stare navike.“, otkrila je.

Kao najbolje rješenje nametnula joj se IPL tehnologija. Odlučila je isprobati kućni Philips Lumea IPL uređaj za uklanjanje dlačica koji upotrebljava inovativnu tehnologiju zasnovanu na svjetlu koja se zove IPL (Intense Pulsed Light - pulsirajuće svjetlo visokog intenziteta), a temelji se na tehnologiji koja se upotrebljava u profesionalnim kozmetičkim salonima.

Andrea Andrassy se konzultirala s poznatom dermatovenerologinjom i vlasnicom Poliklinike Nola, dr. Ivanom Nolom. Andreina pitanja su ujedno i pitanja koja brojne žene postavljaju kad je u pitanju IPL tehnologija, a samim time i IPL uređaj Philips Lumea.

Foto: PR FOTO

"Lumea primjenjuje nježne svjetlosne impulse na korijen dlačice. To uzrokuje prirodno otpadanje dlačice i sprječava njezin rast. Uz Philips Lumeu možete očekivati znatno smanjenje dlačica već nakon dva tretmana, a optimalni rezultati općenito se postižu nakon četiri do pet tretmana. Nakon toga vam je, u prosjeku, potrebno da jednom u dva mjeseca, ponekad čak i više, napravite tretman Lumeom kako biste održali kožu glatkom i bez dlačica. No, moramo uzeti u obzir da svatko od nas ima drugačiji ritam rasta dlačica, pa se i ritmovi korištenja razlikuju, " pojasnila je dr. Nola.

Dodala je i da se uređaj može koristiti, ne samo na rukama i nogama, već i na osjetljivim područjima tijela – licu, pazusima i bikini području te naglasila da ukoliko je boja dlačica tamnoplava, smeđa ili crna, tretman će biti učinkovit. Ako se radi o crvenim, svjetloplavim ili bijelo-sivim (sijedim) dlačicama, uređaj neće biti učinkovit.

>>Bi li vas mogla privući žena s dlakavim nogama? Dlakavost je povezana s inteligencijom, ali i s još nečim...

>>'Neće meni nitko govoriti da trebam obrijati noge...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije