Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI GENERACIJE

Da biste bile lijepe, jedite odojke, zaboravite dijetu i volite sebe

zene
Pixsell
25.11.2009.
u 19:04

Kada dođe u disko klub, nije došla po svoju unuku, došla je s njom i došla se zabaviti. Bila je najljepša u gradu, slažu se Samoborci, a tragovi negdašnje ljepote i danas su vidljivi na licu Zlate Šuštić.

Kada dođe u disko klub, nije došla po svoju unuku, došla je s njom i došla se zabaviti. Bila je najljepša u gradu, slažu se Samoborci, a tragovi negdašnje ljepote i danas su vidljivi na licu Zlate Šuštić. Ona je besprijekorno njegovana 79-godišnjakinja u trendi kostimu (nalik onome premijerke Kosor), gospođa koja nedotjerana ne odlazi ni u obližnju pekarnicu. Ukratko, ona punim plućima živi svoje životno geslo – da žena mora biti ženstvena u svakoj životnoj dobi.

Premda se rijetko druži sa svojom generacijom, jer ne voli kukanje i zapomaganje, ponešto ipak dijeli sa svojim vršnjakinjama: njeguje se prirodno, ne ulazi u kozmetičke salone i prezire solarije, gdje je “nikad ne bi dobili jer podsjećaju na lijes”. Make-up je, međutim, sasvim druga priča.

– U vrijeme dok još nije bilo kozmetike, obrve sam crtala spaljenom šibicom – smješka se umirovljena službenica koja je sve svoje male ženske tajne prenijela na kćer Marinu Kardinar, 57-godišnju profesoricu biologije u Osnovnoj školi Samobor.

– Mama je prva u gradu dobila cipele od antilopa, ali nije znala da ne smiju pokisnuti, pa ih je sušila u pećnici. Naravno, spalila ih je, pa naručila nove. Rastući uz takvu majku, nije nimalo čudno da sam i sama morala biti besprijekorno odjevena i njegovana odmalena, toliko da me je protiv moje volje odijevala u bundicu od bijelog zeca. Plakala sam i molila da to skine s mene, čak sam se bacala u blato, ali nije pomoglo. Danas sam joj zahvalna jer i sama shvaćam koliko je važno da žena drži do sebe – priča “sretno razvedena” Marina. Rado prima komplimente kojima je za atraktivan izgled u 57. godini obasipaju muškarci, ali i žene.

Dakako, za razliku od svoje majke, Marina svoj izgled ipak duguje pokojem “pomoćnom sredstvu”. Noćnim kremama i maskama od maslinova ulja, meda i jogurta, a solarij je, barem zasad, ni najmanje ne asocira na lijes.

Očekivano, Marinine metode preuzela je njezina kćer.

– I sama sam prošla majčine “stilizacije” u djetinjstvu sve dok u njima nisam počela uživati – priznaje 28-godišnja Ida Bolšec, apsolventica prava koja radi u tvrtki skupa sa suprugom Viktorom, višestrukim prvakom Hrvatske u motociklizmu i automobilizmu.

Tri generacije žena ipak će se složiti u jednom: da je za ljepotu potrebno puno ljubavi i smijeha, a baka Zlata toplo preporučuje i što više odojka.

Ključne riječi

Komentara 10

PI
Piksy
22:27 13.04.2020.

Koma izgledaju ove starije dvije a sto je najbolje misle da su top..a ova mlada ok..ono..nis posebno

DO
doktorica
07:11 26.11.2009.

Pregruba šminka samo još više odaje godine tih dama.

IB
Ivana Brkić Ćubela
21:53 25.11.2009.

Ma ona prva ...al daj da je vidim na suncu a one dve iza ko ona Akrep Komšinica (ujedno i baba-devojka) sa trećeg sprata. kaze cak i moja zena Jebo te onaj akrep opet parkirala iza mene, idem danas busom na posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije