Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznajte

Chatanje ili varanje: Kako prepoznati tanku granicu?

žena, mobitel, laptop, odmor
Profimedia
27.04.2012.
u 16:45

Postali ste prijatelji na Facebooku i počeli dijeliti priče iz prošlosti? Znate li gdje se trebate zaustaviti?

U današnje doba pogodnosti kao što su slanje e-mailova ili SMS-poruka uvelike su olakšale komunikaciju te povezivanje i upoznavanje s novim ljudima. Ali kad su ljudi u braku ili ozbiljnoj vezi, to može značiti da naizgled površna komunikacija može "skliznuti" u flert ili emocionalnu prijevaru čak i ako nema fizičkog kontakta.

– Emocionalni seks prijevara je vašeg srca koje osjeća romantičnu ljubav prema nekoj osobi i može se manifestirati na nekoliko načina: fizički, emocionalno, romantično, verbalno, virtualno. Jednom kad iskusite emocionalni seks, počinjete fantazirati. Kemijske reakcije u mozgu stvaraju iluziju da savršena ljubav stvarno postoji i da je to sudbina. Takva vrsta prijevare opasnija je od one koja se događa među ljudima koji se nazivaju prijateljima – kaže Sheri Meyers, obiteljska i seksualna terapeutkinja i autorica knjige "Chatting or Cheating" (Chatanje ili varanje). Odgovorila je i na pitanje gdje je tanka linija između bezopasnog razgovora i moguće prijevare te kako uočiti te suptilne znakove.

– Emocionalni spolni odnos obično počinje nevino. Povežete se preko Facebooka i počnete dijeliti fotografije i priče iz prošlosti. Znat ćete da ste prešli granicu kada primijetite ove znakove:

– počeli ste dijeliti sa svojim prijateljem sve više i više informacija, više nego s partnerom

– želite razgovarati s novim prijateljem prije nego s regularnim partnerom

– stalno provjeravate dolaznu poštu i poruke

– mislite o njemu ili njoj više nego o partneru, odnosno partnerici

– misli i razmišljanje o prijatelju olakšavaju vam, barem na trenutak, neke teške situacije.

 

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
10:44 28.04.2012.

facebook je u usporedbi sa nekim online servisima djecji vrtic...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije