Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJEDITE SE OD JUHE

Četiri trika kako juhu pretvoriti u proteinsko jelo puno vlakana

19.10.2019.
u 07:00

Juha je odlično jelo za jesen ili zimu jer će vas zagrijati, a ako se od juhe želite najesti slijedite ova četiri trika kako biste duže vremena bili siti.

Kada pojedemo juhu nekada se čini kao da je samo prošla kroz nas i organizam nas traži još hrane koja je konkretna, a onda često posežemo i za nezdravom hranom. No nemojte brinuti, uz ovih nekoliko trikova svoju ćete juhu pretvoriti u zasitno jelo nakon kojega nećete imati potrebu za grickanjem. Nutricionisti za Mind Body Green magazin donose četiri savjeta kako od juhe napraviti proteinsko jelo puno vlakana što je najbolja kombinacija za naš organizam. 


 1. Izblendajte oljuštene sjemenke konoplje


Oljuštene sjemenke konoplje odličan su izbor proteina na biljnoj bazi, a sadrže i amino kiseline i zdrave masnoće što je odlično za organizam. Ako radite kremastu juhu, ubacite sjemenke konoplje i izblendajte ih s povrtnim temeljcem ili mlijekom. Ako se možda pitate, to neće izmijeniti okus juhe. 


2. Ubacite zeleno povrće


Znate li što se dogodi kada na dinstanje stavite ogromnu posudu zelenog povrća poput špinata? Pretvori se u tako malu količinu da se pitate gdje je nestala sva ta zelenjava. To je dobra vijest kada je u pitanju juha jer u nju možete staviti puno zelenog povrća koje je bogato vlaknima i koje će vas zasititi. 


3. Dodajte mahunarke 


Mahunarke su odličan izvor proteina i vlakana, a ako niste znali, neke možete koristiti da biste zgusnuli jelo. Jedan primjer za to je bijeli grah čijim blendanjem možete dobiti gustu i kremastu strukturu juhe. Tu je i slanutak koji je također odličan dodatak juhama, ali i oljuštene sjemenke konoplje koje također pomažu za dobivanje na gustoći ako ih izblendate. 


4. Ne zaboravite na dodatke juhama 


Dodaci pridonose boljem izgledu jela, ali imaju i psihološki efekt da ste pojeli više toga i mozak vam govori da biste trebali biti siti. Mozak vas u ovom slučaju ne vara jer dodavanjem namirnica koje su bogate masnoćama, proteinima i vlaknima zaista ćete biti siti. Juhi možete dodati kvinoju, piletinu, avokado, mrkvu, ciklu i slične namirnice. 

Po zeleno povrće i povrtne dodatke navratite na trešnjevački plac. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije