Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moje zdravlje

Antonija Blaće: Uvrijedila sam se kad mi je prijateljica rekla da nikad nisam bila deblja

Antonija Blaće
Foto: Danijel Berković/Pixsell
1/6
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
18.02.2014.
u 13:06

Fitness i zdrava hrana postali su mi opsesija, kaže voditeljica

Od sudionice Big Brothera pa do jednog od najtraženijih televizijskih lica, odnosno radijskih glasova u samo nekoliko godina...

Zaštitno lice RTL-a i voditeljica na Prvom radiju Antonija Blaće takvom scenariju nikad se nije nadala. No, unatoč silnoj eksponiranosti, simpatična Šibenčanka zadržala je ležeran stav djevojke iz susjedstva i uživo je upravo onakva kakva je u eteru...

– Ni dan-danas ne znam tko me je poželio angažirati, ali taj netko promijenio mi je život. Tada sam radila u kafiću i studirala, a danas – evo gdje sam! I ne mogu se zaista ni na što požaliti, osim što mi malo nedostaje sna zbog dvaju angažmana. A je li mi draža televizija ili radio, teško je reći. Pred kamerom je lakše jer tamo komuniciram i izrazom lica dok na radiju sve moram prenositi riječima. No, zaista uživam u oba posla – ispričala je Antonija za Moje zdravlje.

Foto: Danijel Berković/Pixsell

Zbog dva velika angažmana Antonijin dan započinje u 4 ujutro i zna trajati i po 15 sati. No, nismo primijetili tragove umora!

– Voljela bih da vam mogu otkriti neki genijalan trik, ali ne mogu. Moj su “trik” vizažistica Žana Kožul, frizer Ivica Palinić i stilistica Jasna Cindrić. I Becutan! On je moja čarobna formula još od djetinjstva. Naravno, ima i sjajnih skupljih proizvoda, a ima i onih koji su čista prijevara. Zato je katkad bolje investirati u dobre tretmane koje si, doduše, zbog obveza sada rjeđe priuštim. Tako se moj wellness svodi na izležavanje na kauču uz dobru seriju ili na kavu s prijateljicama.

Antonija u 35. godini izgleda najbolje otkako je znamo. Prije godinu i pol počela je trenirati 5-6 puta tjedno da bi joj do danas fitness postao gotovo stil života.

– Motivirala me moja iskrena prijateljica Maša koja mi je tijekom jednog šopinga rekla da me ne može gledati i da nikad nisam bila deblja! Prvo sam se uvrijedila i izvlačila na PMS, ali to me jako mučilo i sutradan sam krenula s individualnim treninzima kod Dražena Ivezića. Bila mi je to jedna od najboljih investicija u životu! Bolje je da te stručnjak poduči nego da plaćaš teretanu u koju onda ne ideš.

Koliko je popularna Tonka radila na sebi, dobro se vidi pod studijskim svjetlima dok joj se ocrtavaju mišići ruku. Ona u šali dodaje da je kritični dio ispod pulta, no naglašava da je ključno ne odustati.

– Kad vidiš da iz dana u dan napreduješ i da podižeš sve teže utege, to ti čak postane i lagana opsesija. Osjećaš se tako moćno da bi zid mogao pregristi! Bila sam jako ponosna na svoja postignuća i prvi put u životu osjećala sam se kao sportaš.I Antonija potvrđuje staru tezu kako pravih rezultata nema ako se s vježbanjem ne uskladi i prehrana.

– Vježbanje te potakne da se bolje hraniš. Inače sam voljela zdravu hranu, ali sam imala problem s disciplinom i preskakala sam obroke, a to je najgora varijanta. Bilo mi je teško naviknuti se da jedem pet puta dnevno, no shvatila sam da je to nešto najljepše – jedeš, a mršaviš! Sada si večer prije skuham za sutra, rasporedim u posudice i ponesem na posao.

Foto: Danijel Berković/Pixsell

U posudicama je često piletina na lešo, povrće pripremljeno na pari, minimalno obrađeno i s malo dodataka. Antonija je odviknula organizam od nezdravih okusa.

Oboje smo prezaposleni i tko zna kada ćemo realizirati svadbu, no možda se dogodi nešto neočekivano. Samo neka bude veliki tulum!

– Ne izbjegavam potpuno pečeno meso i delicije. No, kod nas je svijest o zdravoj prehrani loša pa te čim dođeš s blitvom u ured pitaju jesi li na dijeti, a masni burek nikome nije čudan. Nema tu puno filozofije osim da se nikako ne smije jesti hrana s aditivima jer ima tisuće zdravih i ukusnih recepata. A ima i jedna poslovica – ako tvoja baka ne zna pročitati sastojke, nemoj to jesti!U njenim zdravim jelima uživa i zaručnik Hrvoje Brlečić.

Zaručnički prsten na ruci je gotovo tri godine, stiže li i vjenčani?

– Zaista ne znam, možda nikada ni ne stigne! Nama su zaruke značile kao da smo se vjenčali. Inače smo oboje prezaposleni i tko zna kada ćemo realizirati svadbu, no možda se dogodi nešto neočekivano. Samo neka bude veliki tulum! Što se tiče majčinstva, znam da nisam cura od 20 godina i da nemam puno vremena za čekanje. Nemam osobit osjećaj koji me vuče da moram roditi, ali ne bi me smetalo ni da se to dogodi. Samo spontano – kroz smijeh će Antonija.

>>Antonija Blaće: Ne pečem kolače jer pola života izbjegavam ugljikohidrate

>>Antonija Blaće prešla na Prvi radio: Trčala s Bandićem

Komentara 2

SL
stalno lazu
14:00 18.02.2014.

Idem odmah po bekutana

FR
frodododo
15:27 18.02.2014.

Pa kaj nisu zdraviji ljudi uvijek malo popunjeniji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije