Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u tri grada

Tjedan suvremenog plesa započinje krajem svibnja

Tjedan suvremenog plesa
Foto: Tjedan suvremenog plesa
1/3
12.05.2014.
u 16:00

Na ovogodišnje izdanje festivala ponovno dolazi jedna od svjetski najpoznatijih integriranih plesnih kompanija – britanski Candoco

Zagreb, Rijeka i Karlovac će od 28. svibnja do 7. lipnja biti domaćini najvećeg regionalnog plesnog festivala – 31. Tjedna suvremenog plesa. Festival će ove godine, uz široku paletu plesnih izričaja, prezentirati ples kao snažan alat koji promiče ujedinjavanje, ravnopravnost te ruši granice svakodnevnih stereotipa.

Upravo pioniri u mijenjanju percepcije te nametanju pravila ravnopravnosti osoba sa i bez invaliditeta, integrirana plesna kompanija Candoco iz Velike Britanije ponovo gostuje na festivalu. U Hrvatskom narodnom kazalištu izvest će Set & Reset / Reset, novo uprizorenje legendarne predstave Set & Reset Trishe Brown postavljene još davne 1983. godine i Notturnino, humorističnu i poetsku predstavu inspiriranu dokumentarcem “Toskin poljubac” o umirovljenim opernim pjevačima, koreografa Thomasa Hauerta.

Batsheva Dance Ensamble iz Izraela predstavit će se s predstavom Max u kojoj je koreograf Ohad Naharin spajajući pokret i glazbu koji se uzajamno nadopunjavaju, prikazuje vlastiti alter ego u Maxim Warratu, međunarodno afirmiranom glazbeniku. Tako se i ove godine nastavlja plodna suradnja festivala i Izraelskog Veleposlanstva kojoj je cilj predstavljanje izraelske afirmirane plesne scene.

Ove godine posjetitelji će, između ostaloga, imati priliku pogledati i premijere dva najpoznatija hrvatska plesna ansambla, festival će tako otvoriti Studio za suvremeni ples s premijerom predstave Pokretač koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld, a Zagrebački plesni ansambl će kroz predstavu Requiem for Z progovoriti o prolaznosti na sceni i van nje.

>>Novac nije jedina odrednica Tjedna suvremenog plesa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije