Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE

Robert Pattinson: Od vampira do Dalija

09.12.2008.
u 13:06

Dok djevojčice (i njihove mame) padaju u trans nad zgodnim vampirom iz Sumraka Edwardom Cullenom i uzdišu zbog njegove kobne ljubavi s Bellom, već je u pripremi ekranizacija i drugog romana iz istog serijala Stephenie Meyer "Mladi mjesec". Snimanje počinje u ožujku 2009. (doduše, bez redateljice prvog dijela Catherine Hardwicke, koja se nije dogovorila s producentima, ali ionako je bitnija priča Stepehenie Meyer od onog tko je na ekran prenosi).

No, prije toga je Robert Pattinson odglumio ulogu koja bi mogla zbuniti one horde vrištećih šiparica koje ga svuda prate. Naime, u filmu "Little Ashes" (Maleni pepeo) Pattinson glumi Salvadora Dalija iz mladih dana, a riječ je o njegovoj ljubavnoj vezi s pjesnikom Fredericom Garcijom Lorcom (kojeg glumi Javier Beltran); uz njih tu je i Luis Bunuel (Matthew McNulty).

Pattinson se potrudio i naučio dosta o Daliju prije nego što je krenuo pred kamere, a to preporučuje i gledateljima:

- Ima jedna knjiga pisama koja su pisali Lorca i Dali, gdje ima očitih aluzija na njihov odnos, koji je bio više od prijateljstva. Dali kaže stvari kao što su: "Lorca se pokušao poševiti sa mnom..." Scenarij je kompliciran i prije nego što ga odete vidjeti, preporučujem da pročitate neku od Dalijevih biografija. Inače nećete baš mnogo toga u filmu shvatiti.

Požurite – film je već pretpremijerno prikazan na nekoliko festivala, a u kina stiže početkom 2009. A do tad, pogledajte trailer.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije