Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
msu

Projekcija filma "Kužiš stari moj" kao hommage Ivici Vidoviću

Kužiš stari moj
arhiva
27.01.2012.
u 16:05

Glavni lik film Glista, mladić s gradske periferije, pripada onoj vrsti gradskih frajera koji su preprodavali karte pred kinima, a sad to ne može jer mladi radije idu u disko-klubove...

Projekcija filma "Kužiš stari moj" održat će se u Noći muzeja, 27. siječnja, od 22.30 sati, a nakon toga u četvrtak, 2. veljače, u 18 sati u Art-kinu Metropolis MSU kao filmski hommage velikome hrvatskom kazališnom, televizijskom i filmskom glumcu Ivici Vidoviću (10. svibnja 1939. – 18. travnja 2011.) Film redatelja Vanče Kljakovića održat će se u okviru Zimzelenog filmskog kluba, a na kojoj će ovaj film ukratko predstaviti i neki članovi filmske ekipe. Osim Ivice Vidovića u glavnoj ulozi Gliste, u filmu nastupaju Eva Ras (Marina), Relja Bašić (Grof), Stevan Nikolić (Kurbla), Milutin Butković (Tatek), Danilo Bata Stojković (Pekar), Jadranka Matković (Zdenka), Božidar Boban, Zdenka Heršak, Marija Kohn i dr.

Scenarij filma nastalog 1973. godine napisali su Vanča Kljaković i Zvonimir Majdak (prema vlastitu istoimenom popularnom romanu).

Glavni lik film Glista, mladić s gradske periferije, pripada onoj vrsti gradskih frajera koji su preprodavali karte pred kinima, a sad to ne može jer mladi radije idu u disko-klubove. Pa dok se njegovo nekadašnje društvo cijepa, Grof živi nestvarni boemsko-klošarski život, a Kurbla se prilagođuje novom vremenu. Glista ne zna za što bi se odlučio. Ne bi želio poput svog Tateka skupljati staro željezo, ali nekog izbora baš i nema...

Ivica Vidović je za glavnu mušku ulogu u ovom filmu nagrađen Srebrnom arenom na filmskom festivalu u Puli 1973. godine.

Ulaz na projekciju u Noći muzeja u petak, 27. siječnja, u 22.30 sati je slobodan, a za projekciju u četvrtak, 2. veljače, u 18 sati u okviru Zimzelenog filmskog kluba ulaznice su u prodaji po cijeni od 10 kuna.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije