Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
parodija

Predstava "39 stepenica" gostuje na Tuzlanskim pozorišnim danima

ludens teatar
arhiva
24.11.2011.
u 13:56

Predstava je nastala prema romanu Johna Buchana i filmu Alfreda Hitchcocka, a režira je Franka Perković

Predstava "39 stepenica" u koprodukciji Ludens teatra, Kazališta Virovitica i Hrvatskog kazališta Pečuha gostuje na 18. tuzlanskim pozorišnim danima u nedjelju 27. studenog. Predstava je nastala prema romanu Johna Buchana i filmu Alfreda Hitchcocka, a režira je  Franka Perković.

U središtu je priče mladi Richard Hannay koji tragom špijuna odlazi u Škotsku pronaći ubojice svoje žene. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, dok ga drugi špijuni prate u stopu.  U vlaku, dok bježi, zatraži pomoć djevojke Pamele. Poznati filmski triler pretvara se u scensku parodiju s nizom komičnih efekata, u zahtjevan scenski predložak koji traži odlične  glumce, dinamičnu režiju i maštovita scenska rješenja.

Prateći romanesknu i filmsku priču, scenom juri imaginarni vlak, junaci riskiraju život na mostu, a ne izostaje ni prava filmska jurnjava automobilima, dakle, svi elementi pravog krimića – uz nezaobilaznu ljubavnu priču – i dalje su tu. Scenograf je Ivo Knezović, kostimografkinja je Zsuzsu Tresz, a suradnik za scenski pokret Pravdan Devlahović. Četvero glumaca koji će ispričati nevjerojatnu filmsku priču jesu Jelena Hadži-Manev, Filip Juričić, Goran Koši i Slaven Španović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije