Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba u Splitu

Političari obećali prostor za galeriju Vaska Lipovca

'29.07.2013., Split - Otvorenje izlozbe Vaska Lipovca pod naslovom Valovi, u galeriji Mestrovic.  Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
30.07.2013.
u 18:48

Skulpture valova izrađene su prema skicama s bolesničke postelje kao umjetnički testament

U nazočnosti članova obitelji Lipovac, brojnih poklonika umjetnosti i lokalnih političara, pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić Bulatović otvorila je u ponedjeljak u Galeriji Meštrović izložbu skulptura \"Valovi\" Vaska Lipovca. Istaknuvši Meštrovićevu i Lipovčevu sintezu te izvrsnu suradnju Splitskog ljeta i Muzeja Ivana Meštrovića kao novu snagu razvoja turizma u Splitu, ministričina pomoćnica obećala je da će jedan od budućih zadataka Ministarstva biti osmišljavanje Galerije Vaska Lipovca. Iznalaženje adekvatnog prostora za stalni postav Lipovčevih radova obećali su i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja te gradonačelnik Ivo Baldasar.

– Skulpture izložene u vrtu Galerije Meštrović manje su poznate široj javnosti. Vasko je zadnji opus posvetio vječnim valovima koji donose i odnose. Na bolničkom krevetu narisao ih je na stotine i poslije prenio u veće formate koji su samo mali segmenti njegove vizije beskonačnosti. Metalni, željezni, s patinom ili obojeni, s valeurima plave, pažljivo složeni u ritam, te stakleni s prekrasnim plavim tonovima, Vaskov su umjetnički testament – kazao je Andro Krstulović Opara, ravnatelj Muzeja Ivana Maštrovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije