Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kiklopi

Pobjeda “Tkanja života” Mirjane Krizmanić u publicistici

kiklop
11.12.2009.
u 15:50

U okviru 15. sajma knjige u Istri jučer je dodijeljena 6. književna nagrada Kiklop, koja je ove godine doživjela brojne promjene. Tako su, uz Sajam i Upravni odbor, i nakladnici uključeni u sam izbor.

U okviru 15. sa(n)jma knjige u Istri jučer je dodijeljena 6. književna nagrada Kiklop, koja je ove godine doživjela brojne promjene. Tako su, uz Sajam i Upravni odbor, i nakladnici uključeni u sam izbor.

Kiklop se dodjeljivao u čak četrnaest kategorija, od kojih je nova publicistička knjiga godine, a prvi je kipić, recesijski smanjen na samo 17 centimetara, inače kiparski rad Josipa Diminića, pripao Mirjani Krizmanić za djelo “Tkanje života” u izdanju Profila.

Julijana Matanović s djelom “Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka” Mozaik knjige dobila je Kiklopa u kategoriji proznog djela godine, dok je najbolja pjesnička zbirka godine Arsena Dedića “Zidne novine” u izdanju Profila.

Debitantska knjiga godine je Algoritmova “Noć živih mrtvaca” Franje Janeša, a rovinjski pisac Mirko Kovač dobio je Kiklopa za najbolju knjigu eseja, djelo “Elita gora od rulje” u izdanju Frakture. Leksikografsko djelo godine je “Život riječi: etimologija i uporaba” pokojnog Tomislava Ladana i Augusta Kovačeca u izdanju Novela medije, dok je znanstvena knjiga godine “Majstori europske glazbe” Viktora Žmegača u izdanju Matice Hrvatske.

Najbolji je urednik Neven Antičević iz Algoritma. Najveći kip Kiklopa i nagradu za životno djelo Sa(n)jam knjige odlučio je dodijeliti profesoru Aleksandru Flakeru zbog njegova iznimnog doprinosa hrvatskoj rusistici, teoriji i povijesti književnosti i općenito umjetničkoj avangardi te širini rada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije