Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
106 milijuna dolara

Picassova slika postala najskuplja slika ikad prodana na aukciji

picasso
vl
06.05.2010.
u 10:10

Picassova slika "Akt, zeleno lišće i poprsje" prodana je na aukciji tvrtke Christie's u New Yorku za vrtoglavih 106 milijuna dolara.

Picassova slika "Akt, zeleno lišće i poprsje" prodana je na aukciji tvrtke Christie's u New Yorku za vrtoglavih 106 milijuna dolara. Tom astronomski visokom cijenom taj je Picassov rad postao najskuplje umjetničko djelo ikad prodano na aukciji.

Predviđanja prodaje ove slike bile su različita, a početna je cijena bila 70 milijuna dolara. Neki su stručnjaci predviđali da će cijena premašiti 80 milijuna dolara, a drugi su pak predviđali  (i bili u pravu) da će probiti prethodni rekord od 104, 3 milijuna dolara koji je postigla skulptura Alberta Giacomettija "Hodajući čovjek I", prodana u veljači na aukciji u londonskom Sothebyju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije