Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Odbili prijedlog ZFF-a: Grad Zagreb ipak zatvara Kino Europa

Najavljuju se „pripremne radnje u svrhu renoviranja (adaptacije) dotrajalosti objekta“ za koje, podsjećamo, u gradskom proračunu ne postoje ni projektni nacrti, ni planovi sanacije, renovacije ili javne nabave, niti namjenska sredstva, priopćilo je vodstvo Kina Europa
23. travnja 2019. u 09:13 8 komentara 894 prikaza
Zagreb: Održan prosvjed 'Ne damo Kino Europa'
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Grad Zagreb odbio je prijedlog uprave Kina Europa da se kino ne zatvara dok ne počne renovacija te potvrdio kako se 1. lipnja prostor kina Europa mora predati u posjed Gradu Zagrebu, priopćeno je iz Kina Europa.

Animafest 2016. Animafest Izabrano 149 filmova, ali ne zna se gdje će biti prikazani

Zamolbu su gradu uputili 11. travnja, a odgovor su dobili iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.

– Grad Zagreb time je odbio naše molbe da se kino ne zatvara dok ne počne renovacija, kao i nekoliko modela obnove kina koje predlažemo već godinama, pri čemu sredstva restauracije ne bi bila na teret građanima Zagreba i poreznim obveznicima Republike Hrvatske. Umjesto toga, najavljuju se „pripremne radnje u svrhu renoviranja (adaptacije) dotrajalosti objekta“ za koje, podsjećamo, u gradskom proračunu ne postoje ni projektni nacrti, ni planovi sanacije, renovacije ili javne nabave, niti namjenska sredstva – priopćeno je iz Kina Europa i dodali:

Slavoj Žižek 'Ne zatvarajte kino!' Slavoj Žižek, Geraldine Chaplin i drugi poslali pisma podrške vodstvu Kina Europa

– Tijekom proteklih 10 godina UO Zagreb Film Festival i Propeler Film doveli su kino Europa do statusa kina s najboljim programom u Europi, a 120.000 ljudi koji su posjetili njegove programe tijekom 2018. godine pokazuju u kojoj je mjeri ono postalo nezaobilazno mjesto u kulturnom životu ovoga grada. Cijelo to vrijeme kinom smo upravljali sukladno propisima i zakonom, stoga ćemo u skladu s time 1. lipnja ove godine predati kino u posjed Gradu Zagrebu. No budući da s odlaskom UO ZFF kino prestaje s radom, izražavamo iskrenu zabrinutost za sve programe koji se trebaju održati u kinu nakon 1. lipnja, a za koje su već raspoređena sredstva iz lokalnih, nacionalnih i međunarodnih izvora. Podsjećamo da je kino Europa nastalo zbog potrebe filmske i kulturne zajednice Grada Zagreba i da u Zagrebu trenutačno ne postoji funkcionalan prostor koji svojom infrastrukturom može zamijeniti kino Europa.

VIDEO Zagreb: Održan prosvjed 'Ne damo Kino Europa'

NBIoT tehnologija
#NEODUSTAJEM
Znate li što je NBIoT tehnologija? Doznajte kako ju je Tomislav Božić iskoristio da pomogne Dubrovniku u pametnom upravljanju parkingom
  • Stjepan2103:

    gradska uprava je fleksibilna...bude o ovome još govorancija...pa naši su političari nepresušan izvor ideja

  • Rope22:

    Gdje će se sada okupljati antifafe?Strašno.

  • slaven.zadravec:

    Na sličan način je, po hitnom postupku, uništena većina rekreacijskog centra na Sveticama da bi tako razrušeno i izvan funkcije stajalo već godinama.