Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

Odbili prijedlog ZFF-a: Grad Zagreb ipak zatvara Kino Europa

Najavljuju se „pripremne radnje u svrhu renoviranja (adaptacije) dotrajalosti objekta“ za koje, podsjećamo, u gradskom proračunu ne postoje ni projektni nacrti, ni planovi sanacije, renovacije ili javne nabave, niti namjenska sredstva, priopćilo je vodstvo Kina Europa
23. travnja 2019. u 09:13 8 komentara 924 prikaza
Zagreb: Održan prosvjed 'Ne damo Kino Europa'
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Grad Zagreb odbio je prijedlog uprave Kina Europa da se kino ne zatvara dok ne počne renovacija te potvrdio kako se 1. lipnja prostor kina Europa mora predati u posjed Gradu Zagrebu, priopćeno je iz Kina Europa.

Animafest 2016. Animafest Izabrano 149 filmova, ali ne zna se gdje će biti prikazani

Zamolbu su gradu uputili 11. travnja, a odgovor su dobili iz Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada.

– Grad Zagreb time je odbio naše molbe da se kino ne zatvara dok ne počne renovacija, kao i nekoliko modela obnove kina koje predlažemo već godinama, pri čemu sredstva restauracije ne bi bila na teret građanima Zagreba i poreznim obveznicima Republike Hrvatske. Umjesto toga, najavljuju se „pripremne radnje u svrhu renoviranja (adaptacije) dotrajalosti objekta“ za koje, podsjećamo, u gradskom proračunu ne postoje ni projektni nacrti, ni planovi sanacije, renovacije ili javne nabave, niti namjenska sredstva – priopćeno je iz Kina Europa i dodali:

Slavoj Žižek 'Ne zatvarajte kino!' Slavoj Žižek, Geraldine Chaplin i drugi poslali pisma podrške vodstvu Kina Europa

– Tijekom proteklih 10 godina UO Zagreb Film Festival i Propeler Film doveli su kino Europa do statusa kina s najboljim programom u Europi, a 120.000 ljudi koji su posjetili njegove programe tijekom 2018. godine pokazuju u kojoj je mjeri ono postalo nezaobilazno mjesto u kulturnom životu ovoga grada. Cijelo to vrijeme kinom smo upravljali sukladno propisima i zakonom, stoga ćemo u skladu s time 1. lipnja ove godine predati kino u posjed Gradu Zagrebu. No budući da s odlaskom UO ZFF kino prestaje s radom, izražavamo iskrenu zabrinutost za sve programe koji se trebaju održati u kinu nakon 1. lipnja, a za koje su već raspoređena sredstva iz lokalnih, nacionalnih i međunarodnih izvora. Podsjećamo da je kino Europa nastalo zbog potrebe filmske i kulturne zajednice Grada Zagreba i da u Zagrebu trenutačno ne postoji funkcionalan prostor koji svojom infrastrukturom može zamijeniti kino Europa.

VIDEO Zagreb: Održan prosvjed 'Ne damo Kino Europa'

President Donald J. Trump  and First lady Melania Trump return to the White House
Nije joj prvi put
Nakon debate kamere su snimile ovo neobično ponašanje Melanije Trump
Advanced Driver Assistance Systems
CVH
Kako funkcioniraju napredni sustavi za podršku vozaču pri upravljanju vozilom (ADAS)?
  • Stjepan2103:

    gradska uprava je fleksibilna...bude o ovome još govorancija...pa naši su političari nepresušan izvor ideja

  • Rope22:

    Gdje će se sada okupljati antifafe?Strašno.

  • slaven.zadravec:

    Na sličan način je, po hitnom postupku, uništena većina rekreacijskog centra na Sveticama da bi tako razrušeno i izvan funkcije stajalo već godinama.