Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riječki skandal

Kad je Mani dovela Severinu, čitava se nacija bavila kazalištem

13.11.2019.
u 11:52

Pozivanjem Severine u HNK Zajc ujedno je udarila pljusku malograđanskom poimanju kulture kao patetičnog svijeta "boljeg od stvarnosti"

"Sve je dogovoreno, a za dva tjedna, nakon što riješim neke druge obveze, počinjem čitati tekst. Bacila sam već pogled na scenarij i mislim da je riječ o zanimljivoj ulozi", kazala nam je te 2003. godine Severina koju je tada nova intendantica HNK Ivana pl. Zajca Mani Gotovac odabrala za naslovnu ulogu u glazbenoj komediji "Karolina Riječka".

Na kulturnoj sceni zavladala je nevjerica: estradna zvijezda usred hrama hrvatske kulture? Čitava nacija odjednom se počela baviti kazalištem, a to je i bio jedan od razloga za neobičnu odluku Mani Gotovac. Pozivanjem Severine u HNK Zajc ujedno je udarila pljusku malograđanskom poimanju kulture kao patetičnog svijeta "boljeg od stvarnosti" te hrvatskog publici otkrila, pomalo neočekivano, Severinu kao vrlo dobru glumicu! Na službenom Youtubeu Severine Kojić tada je i objavljen videointervju s Mani Gotovac.

Tom predstavom o povijesnoj ličnosti, uglednoj dami Karolini Belinić, rođ. Kranjec, koja je početkom srpnja 1813. godine spasila grad od engleskog razaranja, bit će 3. listopada ove godine otvorena sljedeća kazališna sezona. Nakon priče koja je o Karolini početkom osamdesetih godina minulog stoljeća u riječkom kazalištu bila ispričana kao rock-opera s Radojkom Šverko u naslovnoj ulozi, ovaj put bila je to komedija temeljena na izvornoj priči Drage Gervaisa napisanoj 1950. godine.

Severina je, inače, kao djevojčica nastupala u splitskom HNK-u gdje je kasnije često i statirala, a potom se bacila u estradne vode. Mani Gotovac prepoznala je njen glumački talent i dovela je u HNK Ivana pl. Zajca, u kojem je glavnu ulogu u mjuziklu "Kiss my Kate" početkom 90-ih pjevala u ono vrijeme vrlo popularna Tatjana Matejaš Tajči.

Ključne riječi

Komentara 7

CR
CroVictoria
17:39 14.11.2019.

Teta Mani, doviđenja... Teatar ili stvarnost, to je samo život i sve je prolazno.

Avatar rubinet
rubinet
12:55 13.11.2019.

Sjećam se tog nemilog i neprimjerenog događaja. Estradizacija kulture. Omalovažavanje diplomiranih glumaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije