Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada iz Lyona

Jurica Pavičić osvojio nagradu za najbolji europski kriminalistički roman

Zagreb: Dijalog o knjizi "Prometejev sin" autora Jurice Pavičića
Marko Lukunic/PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
01.07.2021.
u 17:15

Jurica Pavičić nagrađen je u Francuskoj za kriminalistički roman "Crvena voda" koji je preveo Olivier Lannuzel, a objavila nakladnička kuća Agullo. Roman je u Hrvatskoj osvojio nagradu Đalski i Fric

Hrvatski književnik Jurica Pavičić dobio je nagradu za najbolji europski kriminalistički roman koju tradicionalno dodjeljuje francuski list Le Point. Prix du Polar Europeen osvojio je kriminalističkim romanom "Crvena voda" koji je na francuski preveo Olivier Lannuzel, a objavio francuski nakladnik Agullo. 

Ova francuska nagrada za kriminalističke romane dodjeljuje se od 2003. godine. 

"Crvena voda" zapažena je i u Hrvatskoj, te je nagrađena nagradom Ksaver Šandor Đalski i nagradom Fric, a bila je u užim izborima i za druge književne nagrade. Hrvatski nakladnik romana bio je Profil, a roman je prvo izdanje imao 2017. godine. "Crvena voda" je prije francuskog, zabilježila i njemačko izdanje. 

Pavičić je ovih dana gost festivala kriminalističkih autora u Lyonu Quais de Polar, na kojem sudjeluje čitav niz poznatih francuskih i europskih pisaca. Među gostima festivala je i poznati američki spisatelj David Vann. 

Jurica Pavičić je i nagrađivani filmski scenarist, te jedan od najčitanijih hrvatskih kolumnista. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije