Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inmusic festival

Jarunsko jezero okupirale tisuće posjetitelja, Let 3 spasio nulti dan

in music, let3 (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/27
29.06.2012.
u 00:23

U ambijentu tipično ljetne, sparne večeri atmosfera je 'rasla' – i bivala sve opuštenijom – zajedno s brojem posjetitelja.

Umjesto glazbeno uzbudljive uvertire u sedmo izdanje najvećeg domaćeg glazbenog festivala, stiglo je uzbuđenje drugačije vrste. Naime, u zadnji je čas pukla vijest da  Plan B kao jedan od glavnih aduta ovogodišnjeg INmusic festivala otkazuje nastup ''zbog bolesti uzrokovane iscrpljenošću''. Dakako, uz odaslane želje za brz oporavak organizatorima nije preostalo drugo nego da hitro smisle ''plan c'' i rearanžiraju satnicu preostalih nastupa nultog dana jarunske fešte.

U tom smislu, pohvale za brzu reakciju: uz promptno sniženu cijenu ulaznice za četvrtak (s predviđenih 300 na 230 kuna), u posljednji je tren pozvana ekipa za spašavanje – Let 3. Mrle i društvo energičnim i usviranim koncertom na World Stageu oduševili su prisutne i popunili zjapeću prazninu u rasporedu, nepredviđeno se prometnuvši u prvu pravu atrakciju INmusica.

Inače, četvrtak je po mnogočemu doista samo mirisao na uvertiru u velike stvari, predviđene za sljedeća dva dana. Ipak, u ambijentu tipično ljetne, sparne večeri atmosfera je 'rasla' – i bivala sve opuštenijom – zajedno s brojem posjetitelja. U trenutku kada su na glavnu pozornicu izašle zvijezde večeri, Gorillaz Sound System, na obalama jarunskog jezera bilo je više od deset tisuća odlično raspoloženih ljudi koji su, osim iz Lijepe Naše (i regije), potegnuli iz Engleske, Francuske, Njemačke i drugih europskih zemalja, iskoristivši sve kamperske pogodnosti.

Vrlo solidnu predstavu priredio je francuski 'čarobnjak na klavijaturama' Herve Saltres koji se krije iza projekta General Elektriks te, naravno, Gorillaz kao savršeni primjer benda nezamislivog bez svoje atraktivne vizualne dimenzije. Ukratko: svim nevoljama usprkos, događaji se općenito mogu sažeti u samo jedan zaključak – posjetitelji ovog puta dobivaju više od same glazbe.

Komentara 3

ZM
zmaj04
22:47 29.06.2012.

coleri

TO
Tot
09:09 29.06.2012.

let3 pa ti su dosadili više i bogu i vragu....

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
23:38 30.06.2012.

... hebem ti dan kojeg ovi ljigeži spase ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije