Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko ljeto

Gostuje Otelo Kraljevskog pozorišta Zetski dom iz Cetinja

Othello, Splitsko ljeto,Zetski dom iz Cetinja
arhiva VL
14.07.2011.
u 17:14

Naslovnu ulogu tumači poznati crnogorski glumac Branimir Popović, a ulogu Jaga proslavljeni srpski glumac Branislav Lečić. Dezdemona je Ana Vučković

U petak 15. srpnja, drugog festivalskog dana 57. splitskog ljeta, na programu je prva dramska predstava. Shakespeareova tragedija Otelo dolazi kao koprodukcija Kraljevskog pozorišta Zetski dom iz Cetinja te festivalâ Grad teatar Budva i MESS Sarajevo. Predstava se izvodi na pozornici u dvorištu HNK Split s početkom u 21 sat. Otelo je premijerno postavljen prošle godine u modernoj i minimalističkoj režiji mladog crnogorskog redatelja Veljka Mičunovića. Naslovnu ulogu tumači poznati crnogorski glumac Branimir Popović, a ulogu Jaga proslavljeni srpski glumac Branislav Lečić. Dezdemona je Ana Vučković, a u ostalim ulogama pojavljuju se Petar Burić, Dejan Ivanić, Vlado Kerošević, Miralem Zupčević, Mirsad Tuka, Julija Milačić, Mišo Obradović, Aleksandar Gavranić i Petar Strugar.

Po riječima redatelja Mičunovića, u fokusu predstave kao tema nije ljubomora nego on Otela čita kao političku dramu.

– Riječ je o jednom fenomenu našeg vremena, o gruboj političkoj osjećajnosti suvremenog svijeta, kao i konkretnog prostora i vremena u kojemu živimo. O ogoljenoj borbi za vlast, gladi za političkom moći, pa čak i ogoljenoj slici politike kao iznad svega unosne profesije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije