Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski festival

Filmovi Rajka Grlića i Pave Marinkovića u Montrealu

xxx
16.08.2016.
u 14:49

Grlićev film premijerno se prikazuje u međunarodnoj konkurenciji, a Marinkovićev u off programu

Dugo najavljivani film “Ustav Republike Hrvatske” redatelja Rajka Grlića i koscenarista Ante Tomića imat će svjetsku premijeru u konkurenciji 40. Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, koji počinje 25. kolovoza. Glavne uloge u filmu igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Nebojša Glogovac, a reklamira se kao “ljubavna priča o mržnji”, u kojoj četvero susjeda zaziru jedni od drugih zbog klasnih, seksualnih, nacionalnih i vjerskih razlika.

U program ovog uglednog filmskog festivala ušlo je i “Ministarstvo ljubavi” Pave Marinkovića, komedija u kojoj država odlučuje stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa, premijerno prikazana na nacionalnom festivalu u Puli. U Montrealu će igrati u sklopu nenatjecateljskog programa World Greats.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije