Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi u Lisinski

Filharmonijski bal, mladi virtuozi i premijera Muppeta za Dan dvorane

Peter Guth
Foto: SFOW
1/5
27.12.2011.
u 17:44

Nakon koncerata, na velikom platnu Lisinskog slijedi pretpremijera filma “The Muppets”

U prošlim boljim vremenima Lisinski je svakog 29. prosinca vrvio već od jutra izvođačima i publikom. Ove godine prvi program počinje u 18 sati u maloj dvorani koncertom gitarista Srđana Bulata i udaraljkaša Filipa Merčepa. Oni su ovogodišnji dobitnici nagrade Ivo Vuljević koju najboljim mladim glazbenicima dodjeljuje Hrvatska glazbena mladež. Svoga mladog glazbenika godine bira i Zagrebačka filharmonija čiji je žiri također napravio odličan posao izabravši Ljubomira Puškarića. Taj sjajan bariton je u četiri godine nakon debija u zagrebačkom HNK-u već izgradio vrlo respektabilnu i silno obećavajuću karijeru kako na svim hrvatskim, tako i na velikim europskim i američkim pozornicama. Vrijedna nagrada koju sponzorira Zagrebačka banka Puškariću će biti svečano uručena na Filharmonijskom balu koji će biti središnji događaj Dana dvorane. Program koncerta ove se godine drži prokušane bečke recepture, pa u tu svrhu iz Beča dolazi i maestro Peter Guth koji će dirigirati s violinom u rukama, kao što je to činio i sam Johann Strauss, ili legendarni koncertni majstor Bečke filharmonije Willi Boskovsky. Uz valcere i polke u dvorani će zaplesati i članovi Baleta zagrebačkog HNK.
Druga mlada nada koja će nastupiti u maloj dvorani u 21 sat je kantautorica Dina Rizvić. Ona će se predstaviti pjesmama sa svog albuma “Bez poraza” u izdanju Croatia recordsa. Dan dvorane završit će filmom: na najvećem platnu u zemlji pretpremijerno se prikazuje glazbeni spektakl “The Muppets”.

Komentara 1

MI
mirom
15:03 28.12.2011.

ali teško da će doseći slavu Straussa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije