Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
periskop

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa ponovno u Rijeci

Goran Kovacic/pixsell
19.08.2021.
u 10:17

Šesto izdanje festivala održat će se od 24. kolovoza do 4. rujna u Rijeci, najavili su u srijedu organizatori iz udruge Prostor plus.

Na programu je šest plesnih predstava te rezidencijalni, edukativni i filmski popratni program. Periskop će se održati u Filodrammatici, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i Palachu.

Festivalski dio, namijenjen javnosti, počinje 30. kolovoza predstavom „Gore“ Zagrebačkog plesnog ansambla. Sljedeći je dan na programu rad „Anna, balla“ Anika Cetina te Lara Frgačić i Endi Schrotter (Sabmarine) s djelom „Individue(t)“. Program se nastavlja 2. rujna cirkuskom predstavom „Iskrenje: Duodrama za čovjeka i trapez“ koju izvodi Tricycle Trauma. Dan poslije, Matea Bilosnić će izvesti predstavu „Klown“, a zadnjeg dana festivala Roberta Milevoj predstavit će se radom „ROB3RTA“.

Posljednjeg dana festivala predstavit će se i rad Natalije Pintarić, koja će u Rijeci boraviti od 24. kolovoza u sklopu Cirkuske rezidencijalne mreže. 

U sklopu edukativnog programa je radionica "Mnoga lica trapeza" voditeljice Ivane Pedljo. 

Popratni filmski program Kino Cirkus u Palachu posvećen je novom cirkusu, a donosi dva dokumentarna filma „Tout va bien“ (Émilie Desjardins i Pablo Rosenblatt) i „Sustav K.“ (Renaud Barret). 

Periskop organizira udruga Prostor plus, a financijski podupiru Ured za kulturu Grada Rijeke te Ministarstvo kulture i medija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije