Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#ostajemdoma

Pogledajte kultni dokumentarac "Blokada" o pobuni studenata samo na Večernji.hr

04.04.2020.
u 08:58

Večernji.hr u sklopu društveno odgovornog specijala Mijenjamo navike #OstajemDoma svojim čitateljima omogućuje besplatno gledanje koncerata, predstava i filmova. Večeras u 20.30 sati na redu je dokumentarac "Blokada" Igora Bezinovića.

Večernjakov društveno odgovorni specijal Mijenjamo navike #ostajemdoma večeras u 20.30 sati donosi vam dokumentarni film "Blokada" redatelja Igora BezinovićaPretplatite se na YouTube kanal Večernjeg lista za još odličnog video sadržaja!

Dokumentarac "Blokada" u produkciji Restarta i Factuma, pruža jedinstveni pogled iznutra u najduži, najbrojniji i politički najznačajniji studentski prosvjed na ovim prostorima od 1971. godine, koji je započeo u travnju 2009. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Borba protiv komercijalizacije obrazovanja i blokada nastave na Filozofskom trajala je 34 dana, pobuna se proširila na više od 20 fakulteta diljem zemlje, a studenti su postali relevantan politički subjekt. Redatelj je pratio sve, od ushićenih pripremnih sastanaka i blokiranja nastave do prvog umora, kroz intimne situacije i međusobne noćne rasprave, od prvotne podrške većine članova fakultetskog vijeća do okretanja leđa tih istih profesora uz pokušaj studenata da dođu do skrivenog ministra obrazovanja. Ovaj film pokazuje da blokada nije samo fizička – već ima mnogo šire značenje.

Redatelj, scenarist i tonski snimatelj: Igor Bezinović
Producenti: Oliver Sertić, Nenad Puhovski
Snimatelji: Đuro Gavran, Eva Kraljević, Igor Bezinović, Haris Berbić
Montažeri: Hrvoslava Brkušić, Maida Srabović, Miro Manojlović
Izvršne producentice: Vanja Jambrović, Vanja Daskalović

Ostatak filmova iz online doku-riznice RESTART-a dostupan je za gledanje besplatno ili uz minimalnu naknadu na volimdokumentarce.net. U sljedećim danima bit će dostupni i odabrani naslovi s repertoara Dokukina KIC. Popis besplatnih filmova i upute za gledanje pronađite ovdje

Komentara 9

KM
Kmicanakreku
11:13 04.04.2020.

Low IQ osobe koje misle da je nesto besplatno zasluzuju platiti punu cijenu za obrazovanje. Zasto bi radnicka klasa i ljudi koji zive od place do place bili prisiljeni financirat povlastenu klasu koja studira na filozofskom?

DU
Deleted user
18:30 04.04.2020.

Fakultet gdje se godinama provodi negativna selekcija(samo podobni) ,a oni koji završe taj faks uglavnom su na birou ili krajnje frustrirani sa spoznajom da ih uglavnom nitko ne treba ili moraju raditi za siću. Jedino su profesori dobro plačeni i produciraju nove doktore znanosti za debelu lovu i prodaju maglu. Država samo šuti i plaća

DI
Diosiario
12:00 04.04.2020.

Interesantno je kako se ovi koji iznose najviše neistina vole kititi pojmovima factum, faktograf i slično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije