Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi strip

Članovi benda Mötley Crüe kao tajni agenti koji spašavaju svijet od zombija

Rockmark
09.01.2024.
u 12:43

Strip “Mötley Crüe – The Dirt: Declassified” Leah Moore u izdanju Rockmarka nažalost nije ni upola zanimljiv kao stvarne priče razuzdanih rokera

Posljednji u nizu rock’n’roll stripova u izdanju Rockmarka jest “Mötley Crüe – The Dirt: Declassified”. Strip na više od stotinu stranica napisala je Leah Moore, kći slavnog stripaša Alana Moorea, koja je zaslužna i za “The Doors u stripu: Morrison Hotel”, a ilustrirao José María Beroy. Međutim, iako novi strip o bendu Mötley Crüe nosi ime “The Dirt”, kako je nazvana i njihova šokantna zajednička biografija objavljena 2001. godine, sa stvarnim događajima i nema neke pretjerane veze.

Naime, “The Dirt: Declassified” donosi imaginarnu štoriju o tom razuzdanom glam rock sastavu u kojoj su članovi benda – Vince Neil, Nikki Sixx, Tommy Lee i Mick Mars – zapravo tajni agenti američke CIA-e koji već godinama spašavaju svijet od propasti. Nakon što ih je na vrhuncu slave, 80-ih godina prošlog stoljeća regrutirala misteriozna seksi agentica, Mötley Crüe bili su upleteni u gotovo sve najvažnije svjetske događaje.

Zavodeći sovjetske špijunke u Njemačkoj, pomogli su srušiti Berlinski zid, sudjelovali su i u rušenju panamskog diktatora Manuela Noriege, a zatim su pomogli i Billu Gatesu da – izmisli internet. No, u trenutku kada počinje radnja stripa, Vince, Nikki, Tommy i Mick već su i rokeri i špijuni mirovini koji uživaju u relativno mirnim životima i sredovječnim hobijima. Kao što smo mogli i pretpostaviti, bend će se morati ponovo okupiti kako bi spasio svijet, ovog puta od misteriozne pošasti koja napada mlade i pretvara ih u kanibalističke zombije. Članovi benda Mötley Crüe stoga kreće na veliku svjetsku turneju po žarištima zombi epidemije, gdje žareći i paleći na koncertima pokušavaju ući u trag njezinu uzroku, a s njima kao predgrupa nastupa hologramska izvođačica imena Platinumb. Bilo kako bilo, ti ocvali rokeri na tajnom zadatku po noći rokaju, a po danu mlate se sa zombijima, sve dok u velikom finalu ne saznaju kako je cijelu stvar zakuhao stanoviti Richard Ross, izumitelj čepića za uši “Budz” koje na svakom koncertu reklamira Platinumb. “Budz” su, dakako, zapravo supermoderno sonično oružje koje pretvara našu mladež u bezumne krvoloke. Sve vam to zvuči pretjerano i besmisleno? Niste u krivu.

Prvo, nije nam jasno postoji li i dalje itko na svijetu tko toliko strastveno voli Mötley Crüe da bi poželio čitati osrednji špijunski strip s članovima tog benda u glavnim ulogama. Drugo, zašto bismo htjeli čitati o izmišljenim, bizarnim avanturama benda koji je poznat po mnogo skandaloznijim, odvratnijim i, ruku na srce, zanimljivijim ispadima? Samo neke od pikanterija koje smo mogli pročitati u njihovoj biografiji, koju je 2019. godine Netflix adaptirao u film “The Dirt”, uključuju i incident kada je Nikki Sixx pokušao zavesti majku Tommyja Leeja, priču o ranim danima benda u kojima si nisu mogli priuštiti ni toaletni papir pa su “dupeta brisali prljavim čarapama i novinama”, a tko bi mogao zaboraviti ljupku anegdotu s turneje Mötley Crüea i Ozzyja Osbournea kada je Ozzy za okladu “popio Sixxovu pišalinu nakon čega su svi šmrkali mrave”?

Još su nevjerojatniji i događaji koji su postali temelj nekim od njihovih najvećih hitova, poput makljaže u kojoj je Nikki Sixx sudjelovao s bajkerima koji su ga najprije prebili, a zatim se predstavili kao policajci na tajnom zadatku, o čemu govori i pjesma “Knock ‘Em Dead, Kid”, dok je u “Kickstart My Heart” Sixx opjevao bliski susretu sa smrću koji je doživio nakon predoziranja heroinom. U svojoj blistavoj, drogama i alkoholom obilježenoj karijeri, bend je stigao još i zapaliti hotelsku sobu u kojoj su odsjedali, napraviti stotine tisuća dolara materijalne štete u prometnim nesrećama i nasilnim ispadima, a kada im je bilo dosadno, najdraža razbibriga Leeja i Sixxa bila je razbijati si boce o glave i gutati male električne žarulje.

Iako to obično nije tako, u slučaju stripa “Mötley Crüe – The Dirt: Declassified”, stvarnost je ipak bolja od mašte pa ako vam nedostaju dani natapiranih frizura i glam rocka, radije potrošite popodne gledajući “The Dirt” na Netflixu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije