Naslovnica Kultura Kazalište

BADco. kreće u novu izvedbenu sezonu

Nakon reprizne izvedbe "Stranca", premijerno će predstaviti novi projekt "Spore"
12. listopada 2016. u 16:41 0 komentara 105 prikaza
x

Uspješnio izvedbeni kolektiv BADco. u novu izvedbenu sezonu kreće 13. listopada u 21 sat, novom izvedbom "Stranca" u Zagrebačkom plesnom centru, u sklopu konferencije "Otvoreni grad". Dramaturgiju i tekst potpisuje Goran Ferčec, a u izvedbi sudjeluju Nikolina Pristaš, Zrinka Užbinec, Ana Kreitmeyer, filozof Petar Milat, glazbenici Alen i Nenad Sinkauz. Crteže i oblikovanje scene potpisuje Siniša Ilić, a kostimograf je Silvio Vujičić.

Nakon reprizne izvedbe "Stranca", BADco. će 28. listopada u 20 sati u Kinu Studentskog centra u Zagrebu premijerno predstaviti novi projekt "Spore". U njemu pristupaju problemu slobodnog tijela u plesu, analizirajući pritom fenomen okreta i obrtaja tijela oko vlastite osi, koji se, na metaforičkoj razini, ogleda u poeziji američke pjesnikinje Anne Boyer. U izvedbi sudjeluje osam studentica s Danske nacionalne akademije za izvedbene umjetnosti, koje su trenutno na stažu u BADco.-u, a pridružuju im se Lana Hosni i Ivana Pavlović.Helge Hinteregger potpisuje glazbu, Igor Pauška oblikovanje prostora, Silvio Vujičić kostimografiju, a Jasmin Dasović oblikovanje zvuka. 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.