Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

38. izdanje festivala posvećeno je Blagoju Bersi i Dori Pejačević

Na festivalu će do 25. kolovoza biti izvedeno 18 koncerata, najavile su Martina Lipovac i Ivana Kocelj, izvršna i umjetnička direktorica Osorskih glazbenih večeri. Na programu koncerata bit će i pet praizvedbi novih skladbi hrvatskih autora
03. srpnja 2013. u 19:33 0 komentara 2 prikaza
'Osor1_nnn_kul_030713'
Foto: ''

Simfonijski orkestar HRT-a i pijanistica Martina Filjak pod ravnanjem dirigenta Aleksandra Markovića otvorit će 19. srpnja 38. izdanje Osorskih glazbenih večeri. Na koncertu u osorskoj katedrali bit će izveden Koncert za klavir i orkestar Dore Pejačević te simfonijski diptih Moja domovina Blagoja Berse, koji čine simfonijske pjesme Sablasti i Sunčana polja. Dvoje velikih hrvatskih skladatelja u fokusu je ovogodišnjeg programa u povodu 140. obljetnice Bersina rođenja i 90. godišnjice smrti Dore Pejačević.

Uostalom, prikladan je to početak jedinog hrvatskog ljetnog festivala kojem je od samog osnutka glavni zadatak afirmacija već postojeće i poticanje stvaranja nove glazbe hrvatskih skladatelja. Na festivalu će do 25. kolovoza biti izvedeno 18 koncerata, najavile su u utorak na konferenciji za novinare u zagrebačkom ateljeu Marka Vrdoljaka Martina Lipovac i Ivana Kocelj, izvršna, odnosno umjetnička direktorica Osorskih glazbenih večeri. Na programu koncerata bit će i pet praizvedbi novih skladbi hrvatskih autora od mladih Marka Slavičeka preko Ante Knešaureka do doajena Silvija Foretića, Dubravka Detonija i Alfija Kabilja. Uz pokroviteljstvo predsjednika Josipovića, festivalu koji ima nacionalni status financijsku podršku pružaju Ministarstvo kulture, gradovi Mali Lošinj i Zagreb te Primorsko-goranska županija.

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.