Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASMIN REPEŠA:

Sve to protiv Litve izgledalo je čak i bolje no što sam očekivao

Jasmin Repeša
Dalibor Urukalović/PIXSELL
26.08.2014.
u 23:56

- Drago mi je da smo završili utakmicu na tako atraktivan način - ustvrdio je Šarić.

Iz zagrebačke Arene, izabranici Jasmina Repeše na Svjetsko su prvenstvo ispraćeni ovacijama 10.000 gledatelja gladnih dobre košarke. Uz iznimnu predstavu Bojana Bogdanovića (24 koša) i zapažen učinak Darija Šarića (16 koševa) te genijalna dodavanja Krune Simona (7 asistencija), Hrvatska je pobijedila doprvaka Europe Litvu (94:80).

Otvaranje je bilo kakvo je Repeša samo poželjeti mogao. Snažan pritisak na loptu i linije dodavanja donijeli su domaćinu niz tranzicijskih koševa za vodstvo 21:7 u sedmoj minuti. Od prvih 14 hrvatskih koševa 10 je sam postigao Šarić, a u prvih 18 koševa Bogdanović je ugradio tri kontraška zakucavanja.

Put prema pobjedi, našima je otvorila i teška ozljeda prvog litavskog razigravača Mantasa Kalnietisa. On se već u trećoj minuti, u bloku, nabio u Tomića i završio na parketu. Zapravo, završio je u bolnici jer mu je isčašeno rame pa je litavski izbornik Kazlauskas uz duboki uzdah kazao:

- Dogodila nam se najgora stvar, ozlijedio nam se glavni razigravač i on će propustiti SP. A mi u Litvi baš i nemamo puno razigravača, a ovo je već drugi bez kojeg smo ovo ljeto ostali. I mi u Hrvatskoj patimo od iste bolesti, pa smo morali uvesti američkog razigravača koji se sinoć nije proslavio (pet asistencija, nula koševa), no izbornik Repeša je za njega ipak imao riječi hvale:

- Više od brojki ja gledam jesmo li mi u plusu ili minusu kada je neki igrač u igri, a uz Lafayetteovo ime stoji "plus 21". U rubrici "plus-minus" najviše su sakupili Simon (plus 27) i Šarić (plus 26), a u rubrici koševi Bogdanović (24) koji je igrao samo 23 minute.

Izbornik kao da je htio dobiti utakmicu bez svog najboljeg strijelca koji je između 24. i 29. minute u briljantnoj kanonadi zabio 14 koševa.

- Bojan je odigrao šuterski jako dobro, no mogao je bolje odigrati obranu, završio je utakmicu bez iti jednog prekršaja - prigovarao je perfekcionist Repeša.

Taj prostor, dok je Bojan sjedio na klupi, iskoristio je mladi Hezonja kojeg je publika, prigodom ulaska u igru, pozdravila ovacijama. No, u tom prvom ulazu nije se proslavio, ali je zato razgalio mnoštvo sa dva zakucavanja na samom kraju utakmice. Prvo je bilo na dodavanje Šarića, a drugo na lob pas Lafayettea.

- Drago mi je da smo završili utakmicu na tako atraktivan način - ustvrdio je Šarić.

I on je uživao u reakcijama publike u najvećoj hrvatskoj dvorani.

- Ovo je bilo kao lani u Celju i Ljubljani.

Dvojica Zagrepčana kao da su uživala više od ostalih pa nam je Rudež priznao:

- Baš sam pričao sa Simonom, 20 godina igramo košarku i nikad nismo s reprezentacijom igrali u našem gradu. Bio sam jako uzbuđen prije utakmice, a tijekom nje uživao sam u svakoj minuti.

Najviše problema naši su imali s NBA centrom Valančiunasom (16 koševa) za kojeg je, na koncu, rješenje pronašao Žorić (12 koševa) koristivši svoje brže noge. Šuterski, baš kao i lani u polufinalu Eurobasketa, prednjačio je krilni igrač Maciulis (20 koševa), no to, baš kao niti 15 koševa pričuvnog razigravača Vasiliauskasa (15), nije bilo dovoljno protiv inspiriranih Hrvata.

- Sve to izgledalo je čak i bolje no što sam očekivao - priznao je sretni izbornik.

>> Hrvatska u posljednjoj pripremi za SP pobijedila Litvu sa visokih 94:80!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
08:29 29.08.2014.

Sutra počinje svjetsko prvenstvo u košarci koje je nevjerojatno slabo medijski popraćeno. Novine jedva i stave neki članak o reprezentaciji, HTV ne prenosi pripremne utakmice, a vijesti o tim utakmicama zauzimaju posljednje 'stupce' u sportskim vijestima. Imamo dobru reprezentaciju koja bi mogla dosta napraviti. S druge strane nogometni klubovi igraju kvalifikacije za europsku drugu ligu i nastaje euforija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije