Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O NBA-U i REPREZENTACIJI

Šarić: Iako je Eurobasket bio debakl, želim da Peras ostane izbornik

Dario Šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
31.10.2015.
u 12:32

- Pomoćni trener mi kazuje da je u Euroligi veća džungla za preživljavanje nego u NBA ligi - rekao je Šarić.

Večer prije neočekivanog poraza njegova Efesa (75:81) od Cedevite, Dario Šarić srdačno se pozdravio s cedevitašima, igračima i vodstvom. U tome klubu i danas žale što nisu bili odlučniji kada su Šarića mogli dovesti, a i on ponekad razmišlja kako bi mu bilo da se to dogodilo.

Nisam što sam očekivao

– Možda bih danas igrao u Euroligi za Cedevitu i možda bih u NBA ligu išao iz Hrvatske. Nisam ostao u Ciboni jer su mi rekli da će igrati u Euroligi samo ako ja ostanem, umjesto da mi jamče pojačanja. Za ovo tu ne mogu reći da sam nezadovoljan, ali ni to nije ono što sam očekivao. Možda bih se izravnim odlaskom u NBA tamo razigrao, a možda i ne bih uspio pa bih se morao vratiti u Europu. Tu sam gdje jesam i ne žalim. Moglo je biti bolje, ali bome i lošije.

U Sixersima su nestrpljivi i Darija bi htjeli dovesti već ove sezone.

– U stalnom sam kontaktu sa Sixersima, oni bi me htjeli što prije, no imam ugovor s Efesom. Raskinuti ga nije isto što i otići na plac i kupiti kilogram krastavaca. No, na ljeto ću ipak otići jer imam izlaz u ugovoru.

Boji li se da će mu se u Efesu zagušiti kreativnost kakvu je iskazivao prije?

– To je pitanje na mjestu. Izgubio sam samopouzdanje, no Efes je ipak veliki klub i stvari funkcioniraju onako kako ih je postavio veliki trener Ivković. Nemam potrebe upirati prstom u bilo koga. Trener se odlučio da su mu drugi igrači prioritet, ponajprije razigravači.

Zato se Dario nada da će uskoro u reprezentaciji on biti prioritetni kreativac.

– Nadam se da ću igrati u kvalifikacijama i da će se izbornik, ne budu li igrali neki stariji igrači, opredijeliti za tu mogućnost.

Efesova "plava devetka" ne bi imao ništa protiv da Peras ostane izbornik.

– Bez obzira na to što je naš nastup na EP-u bio debakl, Perasović je za to najmanje kriv. Više smo mi krivi što nismo poslu pristupili 100 posto.

Na pripremama reprezentacije Dario bi volio vidjeti i košarkaške legende, članove novog Stručnog savjeta (Kukoč, Rađa, Vranković).

– Volio bih da mi oni pokažu koji potez, da me nečemu nauče. Volio bih pratiti trening s Kukočem, upijao bih svaku njegovu riječ. To bi mi jako godilo.

Što biste ga prvo pitali?

– Kako je sa svojih 210 cm igrao s takvom lakoćom, a ja praktički jedva trčim. Očito je drukčije građen.

Eurobasket nisam prebolio

Dario priznaje da još nije prebolio ovoljetne reprezentativne frustracije.

– Pokušavam to zaboraviti, no ponekad me neka vijest podsjeti na te traumatične trenutke. Proganjat će me dugo taj poraz od Češke. I dalje nemam objašnjenja zašto je sve to ispalo tako kilavo. Nadam se da će svi ti novi igrači znati cijeniti to što smo mi prošli i da će se potruditi da nam se to nikad više ne dogodi.

Zašto se u reprezentaciji nije uspio liderski nametnuti kao što je uspio u Ciboni?

– U reprezentaciji se teško nametnuti ako niste glavni igrač. Da je to Bojan napravio možda bi to imalo veći efekt, jer ja sam sa Žorićem i Simonom igrao dok sam još bio dijete.

>> Cedevita pobijedila Šarićev Efes u gostima!

>> Ovo je deset najljepših poteza Eurobasketa, oduševio i Dario Šarić!

Komentara 3

ST
strsljen2013
12:55 31.10.2015.

Svi ste vi veličine i sportaši dok ne treba igrati ili nešto raditi za reprezentaciju, onda svako po svom. Ima vas puno. I ti i Hezonja i Modrić i Kovač......

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
15:39 31.10.2015.

Lako za Perasa. Peras je vidio s kim ima posla i dao ostavku. Jedno su zelje drugo mogucnosti, na eurobasketu nismo mizerno igrali zbog Perasa vec zbog igraca.

GA
Gambit
01:04 01.11.2015.

Šarić mora napraviti korak naprijed u svojoj karijeri -- a to uključuje vodeću ulogu u repki. Perasović bi nas trebao voditi i dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije