Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIONICE

HT je, prema istraživanju Ekonomskog instituta, najveći stvaratelj dodane vrijednosti u RH

Davor Tomašković
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
09.09.2016.
u 17:08

Predsjednik uprave HT-a Davor Tomašković kaže da je prosječna plaća u HT-u 8616 kuna i da je 54 posto veća od državnog prosjeka

Hrvatski građani od ulaganja u dionice HT-a od 2008. do 2015. zaradili su 2,4 milijarde, a domaće tvrtke, pogotovo mirovinski fondovi, 3,6 milijardi kuna.

– Oko 8,2 posto stanovništva u jednom trenutku imalo je dionice HT-a – kaže Maruška Vizek, v.d. ravnateljice Ekonomskog instituta, koji je proveo istraživanje Ekonomski atlas HT grupe. To je prva analiza utjecaja neke kompanije na hrvatsko gospodarstvo, a pokazuje da je HT najveći privatni investitor u RH, s 5,7 milijardi kuna investicija u pet godina te je s 12,9 milijardi najveći stvaratelj dodatne vrijednosti. Podržava 27 tisuća radnih mjesta i pridonosi BDP-u Hrvatske s 3,1 posto.

Predsjednik uprave HT-a Davor Tomašković kaže da je prosječna plaća u HT-u 8616 kuna i da je 54 posto veća od državnog prosjeka.

– HT želi biti lider u digitalizaciji društva i gospodarstva, ali na tom putu nailazi na investicijske prepreke – kaže Tomašković i navodi da država zbog prigovora EU na propise još nije povukla 200 milijuna eura iz fondova EU za gradnju broadbanda.

>> Hrvatski Telekom: U porastu svi financijski pokazatelji, povećani prihod i neto dobit

Komentara 2

VE
vecernji55
18:02 09.09.2016.

Da, ht je najbogatija firma u hr, koja radnicima svakih nekoliko mjeseci ukine nesto. Svake godine se rijese po nekoliko stotina radnika i zaposle na stotine studenata i agencijskih radnika. A prosjecnu placu napumpava 100 ljudi koji primaju nenormalne place, a 95% radnika radi za placu daleko ispod prosjeka.

DI
DIDIAN
16:42 05.12.2016.

Nadamo se kako je gosp.Tomaskovic spreman na odstrel iz HT-a obzirom na 50-tu godisnjicu zivota. Naime po tom kriteriju radnici tamo vise nisu u stanju pratiti trendove sto znaci da na mjesto predsjednika uprave uskoro dolazi netko sa student-servisa. Također je vrijeme da se zapitamo kako su radnici svugdje visak, a clanovi uprave i vodeci kadar bogomdani da se samo razmjenjuju po firmama sa "bogatim zivotopisima" i za to sakupljaju basnoslovne bonuse i primanja. Ono sto je danas "normalno poslovanje" je stvaranje dobiti strancima preko bezumnog iskoristavanja jadnih radnika na dnu tog lanca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije