Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi poslovi

Dobre vijesti iz Viktora Lenca i Uljanika

Viktor Lenac
Goran Kovacic/pixsell
03.03.2014.
u 16:30

U konkurenciji sedam europskih i brodogradilišta u Singapuru remontno brodogradilište Viktor Lenac izborilo se za posao vrijedan dvadeset milijuna eura

U konkurenciji sedam europskih i brodogradilišta u Singapuru remontno brodogradilište Viktor Lenac izborilo se za posao vrijedan dvadeset milijuna eura, preinaku broda kabelopolagača Cable Enterprise, Naručitelj posla je kompanija Prysmian, vodeća grupacija u industriji energetskih i telekomunikacijskih kabelskih sustava. U brodogradilištu u Martinšćici obavit će se zahtjevan posao kako bi se kabelopolagač, koji u ovo brodogradilište stiže u kolovozu, pretvorio u plovilo s mogućnošću dinamičnog pozicioniranja.

Za istu grupaciju Viktor Lenac je prije više od desetljeća na kabelopolagaču Giulio Verne obavio složenu preinaku što je , uz rokove i cijenu koju je za ovaj veliki posao ponudio Lenac, presudilo da ga nakon teških pregovora i u oštroj konkurenciji dobiju i sada.
I iz pulskog Uljanika, inače suvlasnika Lenca, stižu dobre vijesti. S nizozemskom kompanijom IHC Global Production B.V. potpisan je ugovor o gradnji opremljenog trupa usisnog samopogonjenog jaružala sa kopačem, koji treba biti isporučen u travnju 2016. godine. Pulski brodograditelji već su se iskazali u gradnji ovakvih i brodova za više vrsta specijalnih radova na moru za grupaciju Jan De Nul, jednu od vodećih kompanija s područja dredginga i složenih pomorsko podmorskih i off shore radova.

>> Brodogradilište "Viktor Lenac" remontirat će američki vojni brod

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije