Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Ivan pl. Zajc

Turbo Folk se vraća u svoje matično kazalište gdje će imati 80. izvedbu!

Turbo Folk
Foto: HNK Ivan pl. Zajc
1/3
15.09.2014.
u 12:43

Predstava se vraća na pozornicu HNK Ivana pl. Zajca večeras, sutra te 19. i 20. rujna s početkom u 20 sati. Druga izvedba, sutrašnja, bit će ukupno njena – 80. izvedba!

Predstava "Turbo folk“ Olivera Frljića, jedna od najnagrađivanjih predstava u povijesti riječkog HNK Ivana pl. Zajca, vraća se na pozornicu na kojoj je i počela svoj iznimno uspješan i dug scenski život. Nakon što je posljednjih godina izvođena u HKD-u na Sušaku, predstava se  vraća na pozornicu HNK Ivana pl. Zajca večeras, sutra te 19. i 20. rujna s početkom u 20 sati. Druga izvedba, sutrašnja, bit će ukupno njena – 80. izvedba! 

Glumački ansambl ovih izvedbi čine Olivera Baljak, Rosanna Bubola, Alen Liverić, Jelena  Lopatić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Nika Mišković, Damir Orlić i Tanja Smoje. Uz režiju, Oliver Frljić potpisuje i izbor glazbe te scenografiju zajedno s Borutom Šeparovićem, dramaturgom predstave. Za kostimografiju je zaslužan Modni studio artiđana a za oblikovanje svjetla Boris Blidar.

Predstava je premijerno izvedena 31. svibnja 2008. godine i odmah pokazala potencijal dugovječne hit predstave jer su je, iako uz kontraverze, i publika i kritika sjajno prihvatili. A potom su zaredala brojna uspješna gostovanja na inozemnim i domaćim festivalima poput, nabrojimo ovom prigodom samo neke, budimpeštanskog Spring Festivala, bečkog festivala Wiener Festwochen, festivala "Beyond belonging“ u Berlinu, Sterijinog pozorja u Novom Sadu, Festivala mediteranskog kazališta "Purgatorije“ u Tivtu, Gavellinih večeri i Dana satire u Zagrebu, Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, Festivala "Zlatni lav“ u Umagu, Marulićevih dana u Splitu, Teatar festa "Petar Kočić“ u Banja Luci ili 3. međunarodnog festivala Slovenskog mladinskog gledališča u Ljubljani.

Riječki "Turbo folk“, poznato je, problematizira fenomen narodnjačke glazbe i njenih popratnih efekata ali tematizira i koncept nacionalnih kazališta. Pokušava odgovoriti na pitanje u čemu leži tolika fascinantnost ovog fenomena, zašto se sve više mladih, ali ne samo mladih, poistovjećuje sa njegovim zvijezdama i pjesmama. "Turbofolk nije predstava o turbofolku. Turbofolk je turbofolk. Turbofolk je doslovan i nema problem s tim. Turbofolk je sve što ste od Stjepana Miletića oduvijek priželjkivali doživjeti u hrvatskom narodnom kazalištu, a niste se usudili tražiti. Turbofolk je predstava iz naroda i predstava za narod u hrvatskom narodnom kazalištu. Turbofolk je hrvatsko narodno kazalište 21. stoljeća. Turbofolk prosvjećuje. Turbofolk je istina. Turbofolk je predstava iz života i život sam(...)“ Oliver Frljić.

>> Ravnateljski tim Oliver Frljić i Marin Blažević pozivaju Riječane u novo narodno kazalište

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije