Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan državnosti

Župan Tolušić: Hvala braniteljima i civilnim žrtvama koje su nam omogućile život u demokraciji

Tomislav Tolušić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
23.06.2015.
u 09:40

Tog najznačajnijeg dana novije hrvatske povijesti, 25. lipnja 1991., u Hrvatskom saboru donesene su značajne odluke koje su ostvarile vjekovne težnje hrvatskog naroda, kaže Tomislav Tolušić

Dan državnosti građanima Virovitičko-podravske županije čestitao je njihov župan Tomislav Tolušić.

– Tog najznačajnijeg dana novije hrvatske povijesti, 25. lipnja 1991., u Hrvatskom saboru donesene su značajne odluke koje su ostvarile vjekovne težnje hrvatskog naroda. Ustavnom odlukom o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, kao i Deklaracijom o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, otvorene su nove stranice hrvatske povijesti te je zacrtan put u budućnost u kojoj će Hrvatska sama odlučivati o svojoj sudbini i graditi viziju vlastite budućnosti u suvremenoj Europi – istaknuo je Tolušić. Na tom povijesnom hodu ka slobodi i neovisnosti hrvatske države, dodao je, za ovaj je cilj tisuće hrvatskih branitelja, ali i nevinih civilnih žrtava, dalo svoje živote.

– Stoga im s ponosom, ali i osjećajem odgovornosti, izražavamo poštovanje jer su nam omogućili da živimo u međunarodno priznatoj zemlji mira i demokracije i zato im neizmjerno hvala – zaključio je župan.

>> Tomislav Tolušić: Ova Vlada sistematski uništava regionalnu samoupravu

Komentara 36

Avatar zabadalo5
zabadalo5
10:30 23.06.2015.

Branitelji zaslužuju podršku hrvatskog naroda! To je sitnica naspram onog što su oni dali za sve nas!

GO
Gomila
10:28 23.06.2015.

srboslavci nevole ovaj clanak

UI
Uvijek_iskreno
10:36 23.06.2015.

Mlad, pametan i razborit čovjek koji voli svoju domovinu! Ovakvi ljudi nam trebaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije