Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN MILANOVIĆ:

'Drago mi je čuti dobre ocjene EK, ali o porezu na nekretnine ćemo pričati godinama'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.05.2015.
u 14:25

Tu nema previše popusta, ali učinili smo sve i ocjene su dobre, rekao je premijer

Premijer Zoran Milanović rekao je danas da mu je drago što Europska komisija nije otvorila proceduru pojačanog makroekonomskog nadzora nad Hrvatskom, ali odbacio je mogućnost da njegova Vlada uvede porez na nekretnine, što je Komisija jučer zatražila u prvoj od šest ekonomskih preporuka za Hrvatsku. 

- Bilo mi je jučer jako drago čuti europskog povjerenika Pierrea Moscovicija s kojim sam i osobno razgovarao u nekoliko navrata, mada tu nema previše popusta, ali učinili smo sve i ocjene su dobre. Vlada radi svoj posao. Da je lako nije. Ali da smo zatekli jedno stanje, a idemo naprijed, to je očito - rekao je Milanović u njemačkom gradu Aachenu, gdje je sudjelovao na svečanoj dodjeli Karlove nagrade predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu. Riječ je o najstarijoj i najpoznatijoj nagradi koja se dodjeljuje osobama zaslužnima za ujedinjenje Europe, a osim hrvatskog premijera na ceremoniji u Aachenu danas su bili i mnogi drugi državnici: od predsjednika Njemačke, Francuske i Ukrajine sve do jordanskog kralja Husseina.

Upitan o porezu na nekretnine, premijer Milanović se nasmijao: - Vidite kakav je porez na imovinu u Njemačkoj, ima jedno 5000 iznimaka. To je nešto o čemu ćemo razgovarati u godinama koje su pred nama, to je različito od države do države - dodao je.

Po izlasku iz Gradske vijećnice Aachena, gdje se događala svečanost dodjele nagrade Schulzu, Milanović je spremno komentirao i pravomoćnu presudu u slučaju Franak. 

-  Vlada radi svoj posao i da Vlada nije predložila i donijela zakon kojim je zaštitila fiksiranje tečaja švicarskog franka, zaštitila sve te naše građane, danas bi situacija bila puno teža. Vlada radi svoj posao, sudovi rade svoj posao, to je jedini način da se poštuje poredak. Postoji ono što može Vlada, i Sabor. To smo napravili. Na tome sam se osobno angažirao. A ova odluka suda mi je zanimljiva. Ona opet u jednoj drugoj dimenziji gleda taj ugovorni odnos. I tumači kamatnu stopu. Dakle, Vlada svoje, sudovi svoje, rezultat: građanima će biti lakše nego što im je bilo ranije - rekao je premijer.

>> Grčić: Uspjeli smo i bez radikalnih reformi, to nas razlikuje od smjera HDZ-a

>> 'Europska komisija poručila je Vladi da nisu proveli strukturne reforme'

Komentara 15

Avatar petrolio
petrolio
14:35 14.05.2015.

da, vi iz SDP-a o porezu na nekretnine ćete uskoro moći samo pričati jer ćemo vas za par mjeseci zbaciti s vlasti pa vam se želja za uvođenjem poreza na nekretnine hrvatskih građana neće ostvariti tako skoro!!!!

Avatar highlander.celsius
highlander.celsius
14:43 14.05.2015.

Alarm!! Članak o Bud.hali.

AN
ancica99
17:45 14.05.2015.

taj sdp nam je sve uništio! dosta bi više bilo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije