Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Šuker:

'Europska komisija poručila je Vladi da nisu proveli strukturne reforme'

Ivan Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.05.2015.
u 10:43

Lako je govoriti o porezu na nekretnine iz zemlje gdje nekretnine posjeduje svega 40 posto građana, a kod nas 90 posto građana ima nekretninu i to bi bio težak udar na građane, kaže Šuker

Nema razloga za zadovoljstvo izvješćem Europske komisije, poručio je danas u Saboru HDZ-ov Ivan Šuker, koji smatra da je Komisija poslala jasnu poruku Vladi da nije izvršila ono što je obećala.

– Otužno je bilo gledati predstavnike Vlade kako hine zadovoljstvo izvješćem. Šest točki preporuka, fino rečeno, znači "gospodo niste proveli strukturne reforme" – kazao je Šuker koji nije siguran da je vrijeme za uvođenje poreza na nekretnine u Hrvatskoj.

– Lako je govoriti o porezu na nekretnine iz zemlje gdje nekretnine posjeduje svega 40 posto građana, kod nas 90 posto građana ima nekretninu i to bi bio težak udar na građane – tvrdi Šuker.

SDP-ova Dragica Zgrebec podsjetila je da je Hrvatska postala članica EU kada je bilježila dvocifreni pad.

– Hrvatska teško izlazi iz krize jer se dugo vremena kriza ignorirala. Mislim da je dobro da oni koji su tada vodili Hrvatsku danas prepoznaju što treba činiti, pa očekujem da će podržati Vladu i njezine mjere – primijetila je Zgrebec te poručila kako se stječe dojam da neki politički krugovi nastoje obezvrijediti svaki napredak Hrvatske.

Nezavisni Damir Kajin zadovoljan je jer Europska komisija neće dodatno pojačati monitoring nad Hrvatskom, ali uvjeren je da to nije zasluga hrvatske Vlade.

– Izbjegli smo to jer problema s ekonomskim neravnotežama imaju i daleko veće i važnije zemlje od Hrvatske, primjerice Francuska i Italija. Pošteđeni smo jer smo se svrstali pod kišobran Francuske, Italije, a možda i Portugala. Ne slažem se s time da smo mi zaslužni što smo izbjegli sankcije – tvrdi Kajin. Strahuje od uvođenja poreza na nekretnine koji će, uvjeren je, bogatima donijeti novo bogatstvo, a sirotinji još veće probleme.

HSU-ov Željko Šemper apelirao je na radnu skupinu i na Vladu koji pregovaraju s Europskom komisijom da zaštite korisnike prijevremenih mirovina jer je to jedna od najvećih nepravdi u našem sustavu.

>> EK: Nećemo pojačati nadzor nad Hrvatskom ali uvedite porez na nekretnine!

Komentara 2

AJ
ajooojmeni
11:15 14.05.2015.

Nasao se pametovati lik koji je i doveo Hrvatsku u ovo stanje zajedno sa svojom strankom.

Avatar mister.N@
mister.N@
11:48 14.05.2015.

za vrijeme sukerovog mandata njegove najzvucnije recenice su bile uspjesno smo se zaduzili... i ja nista nisam znao ni o oni ni o podravci ni o planinskoj ni o nocemu gdje je bio u nadzornim odborima ni bilo gdje drugdje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije