Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSAO OD 600 TISUĆA EURA

U prijeporima između Zagreba i Beograda profitirala tvrtka iz BiH: MORH je streljivo kupio kod susjeda

metak, streljivo
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
09.01.2017.
u 10:21

Muratbegović je kazao kako je posao s MORH-om bio tek jedan u nizu koji dokazuju kvalitetu i potencijal vojne industrije u BiH.

Svađe i napetosti u odnosima između Hrvatske i Srbije donijele su korist barem jednoj bosanskohercegovačkoj tvrtki i to onoj koja proizvodi streljivo i koja je zbog prijepora na relaciji Zagreb-Beograd postala važan dobavljač za Hrvatsku vojsku (HV), prenio je u ponedjeljak sarajevski "Dnevni avaz".

Tvornica streljiva "Igman" iz Konjica dobila je posao vrijedan oko 1,2 milijuna konvertibilnih maraka (oko 600 tisuća eura) čiji je naručitelj Ministarstvo obrane Hrvatske (MORH), a riječ je o isporuci vježbovnih metaka.

Konjička tvornica "uskočila" je u ovaj posao jer Hrvatska nije željela prihvatiti ponudu koju ju je na osnovi javnog natječaja dala tvrtka "Prvi partizan" iz Užica.

Pitanje nabavke vježbovnog streljiva za potrebe HV-a tako je ostalo neriješeno još od 2015. godine, a kad je zaprijetila nestašica, MORH se odlučio na izravnu pogodbu s "Igmanom".

"Kupac je došao na prijam i roba je otpremljena prije Nove godine. Što se nas tiče, ništa nije bilo skriveno", kazao je direktor "Igmana" Džahid Muratbegović.

Iz Konjica je tako u Hrvatsku otpremljeno ukupno pet milijuna metaka, a riječ je o manevarskom, ali i bojnom streljivu za jurišne i snajperske puške koje se rabe radi uvježbavanja pripadnika HV-a.

Muratbegović je kazao kako je posao s MORH-om bio tek jedan u nizu koji dokazuju kvalitetu i potencijal vojne industrije u BiH.

Dodao je kako su svi kapaciteti "Igmana" angažirani, a zahtjevi kupaca iz inozemstva neprestano pristižu pa u Konjicu planiraju proširiti pogone za proizvodnju streljiva.

>> Damir Krstičević: Svi moraju biti svjesni da se bez obrane ne može ako želimo da Hrvatska bude sigurna zemlja

Komentara 9

MA
marijaqwer
13:09 09.01.2017.

Radi zaštite nacionalnih interesa kupuje se uništena ina, a ne želi se investirati u tvornicu streljiva. Tako da pri kupnji streljiva ne ovisimo o državi koja je nedavno izvršila agresiju na Hrvatsku. Da nije žalosno bilo bi smješno.

DO
domoljubxy
14:05 09.01.2017.

treba nam tvornica i to bez pogovora jer je ima svaka zemlja koja drzi do sebe

TR
Trnjanec
11:06 09.01.2017.

Svi imaju tvornice municije, eksploziva, topovskih i minobacačkih mina... Samo mi nemamo više ništa. Baš lijepo. Ako zarati, nećemo više metak plaćati marku, nego par eura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije