Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJNI TRETMANOM

Štromar zaprijetio SDP-u: Ovo nije pobuna u HNS-u, izaći ćemo iz koalicije!

štromar, milanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
13.07.2016.
u 15:27

"Nitko tko želi dobro našoj zemlji i našem Sjeveru ne može omalovažavati snagu HNS-a i snagu Sjevera", kazao je Štromar

Varaždinski župan i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar revoltiran ponašanjem SDP-a, vezano uz dogovore oko zajedničkog izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, zaprijetio je danas, a što su prenijeli pojedini nacionalni mediji, izlaskom HNS-a iz koalicije i samostalnim nastupom te stranke na izborima. U izjavi za Hinu Štromar je rekao da se ne radi o pobuni, već je njegov interes zalaganje za sjever Hrvatske.

– Ovo nije nikakva pobuna, ovo je isto što sam radio i do sada – zalaganje za sjever Hrvatske. Politika za mene nije igra već na politiku gledam kao na odgovornost prema građanima. Ako od političkih partnera ne možemo dobiti podršku i suglasnost za ključne projekte na našem sjeveru, onda ne vidim svrhu koalicije, kao ni svrhu političkih partnerskih odnosa – izjavio je Štromar.

– Isto tako, od koalicijskih partnera može se očekivati da će ispuniti obećanja, ako nije tako, onda također koalicija nema svrhu – dodao je.

Štromar je kazao kako politika postoji zbog građana, a ne obrnuto. Nema te “velike” politike ili ''velike'' stranke, dodao je, koja bi mogla izbrisati uspjehe koje HNS postiže na sjeveru zemlje.

– Nitko tko želi dobro našoj zemlji i našem sjeveru ne može omalovažavati snagu HNS-a i snagu sjevera. To je čvrsti stav koji Hrvatsku vodi u bolju budućnost – rekao je za Hinu Predrag Štromar. 

Za danas poslijepodne najavljena je još jedna runda pregovora HNS-a i SDP-a, a kako se u HNS-u neslužbeno doznaje, ta stranka neće odstupiti od svojih stavova. U stranci se sve glasnije može čuti da ni prije nisu isključivali mogućnost samostalnog izlaska na izbore. Dapače, velik broj članova HNS-a upravo se zalaže za takvu opciju.

Na prošlim izborima HNS je na listama koalicije Hrvatska raste imao 24 kandidata od čega je sedam mjesta bilo ''dobitnih''. Uz to su preferencijalnim glasovima dobili još dva mandata. Osvojili su više od 100.000 preferencijalnih glasova. Jedan od tih mandata dobio je upravo Predrag Štromar. Za Hinu je potvrđeno da HNS i na ovim izborima minimalno očekuje isto toliko mandata.

>> Pobuna u HNS-u: Štromar SDP-u prijeti izlaskom iz koalicije, šef HNS-a šuti

Komentara 16

Avatar mister.N@
mister.N@
15:44 13.07.2016.

pa izadjite sami na izbore pokazite tu snagu od 1,2% da vidimo nakon izbora koliko stolica unosite u sabor hahaha

AR
aristip
16:08 13.07.2016.

Ma kome vi pričate bajke, nemate vi hrabrosti izaći samostalno.

FA
Fake
15:47 13.07.2016.

Nije vama do ničega drugoga osim fotelja i pozicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije