Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekoliko dana prije potpisivanja sporazuma

Pobuna u HNS-u: Štromar SDP-u prijeti izlaskom iz koalicije, šef HNS-a šuti

Predrag Štromar
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
12.07.2016.
u 22:48

– Dobili smo dosta lošiju ponudu od one koju smo s SDP-om pregovarali i koju zaslužujemo – poručio je Štromar

Samo nekoliko dana prije nego što su šefovi SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSU-a trebali u subotu u Čakovcu potpisati predizborni sporazum Narodne koalicije, u dijelu HNS-a dogodila se pobuna.

Varaždinski župan i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar revoltiran je ponašanjem SDP-a i prijeti izlaskom HNS-a iz koalicije i samostalnim nastupom te stranke na izborima. – Dobili smo dosta lošiju ponudu od one koju smo s SDP-om pregovarali i koju zaslužujemo. Mislimo da ćemo bez SDP-a dobiti dovoljno saborskih zastupnika da odlučujemo tko će nakon izbora upravljati Republikom Hrvatskom. Konkretno, u 3. izbornoj jedinici (Zagorje, Varaždin, Međimurje) umjesto šest mjesta na listi sada nam SDP nudi pet. Kako se zna da nas dvojica župana, Matija Posavec i ja nećemo biti u Saboru, to znači da HNS može maksimalno dobiti tri zastupnika u toj izbornoj jedinici, bez obzira na preferencijalne glasove. To je omalovažavanje HNS-a – rekao je Predrag Štromar, zamjenik predsjednika HNS-a.

Drugim riječima, Štromar tvrdi da HNS u toj izbornoj jedinici ima toliku snagu da bi preferencijalnim glasovima, da im SDP i dalje ostavlja šest mjesta na listi, uspio uz tri sigurna u Sabor progurati još jednog HNS-ovca preferencijalno. No, tu treba biti oprezan u zaključku je li ovo rat između HNS-a i SDP-a ili unutarstranački rat HNS-a i sjeverozapadne Hrvatske protiv predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka.

Naime, vrlo je znakovito da nam se šef HNS-a Ivan Vrdoljak večeras nije javljao ni na opetovane pozive ni na poruke u kojima smo mu jasno dali do znanja što nam je Štromar rekao.

Iz toga zaključujemo, iako je Štromar zamjenik predsjednika HNS-a, da zasad njegove prijetnje o samostalnom izlasku HNS-a na izbore ne možemo tumačiti kao službeno stajalište te stranke.

>> HNS: 'Država nije eksperiment, sigurni smo u pobjedu na rujanskim izborima'

Komentara 73

AR
aristip
23:07 12.07.2016.

Štrumar, prst gore ! Izađite samostalno na izbore i pokažite svima koliko vas Hrvati cijene, ha, ha, ha....

BO
borju
00:58 13.07.2016.

Vi hns-ovci ste papci i ne idete vi nigdje iz koalicije!

BE
beitsche
22:56 12.07.2016.

HNS he poznat po tome da je zadovoljan sa mrvicama od SDPa.zato ih I zovu Tutleki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije