Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni odbor

Riječki esdepeovci usprotivit će se izbacivanju Linića iz stranke

'SPECIJAL OBZOR15.10.2013. Rijeka - Vojko Obersnel, gradonacelnik Rijeke.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
03.06.2014.
u 07:23

Linić je iz Rijeke krenuo u obračun s premijerom Milanovićem kako bi pokazao da je svoj na svome

Premda je Slavko Linić upravo iz Rijeke krenuo u obračun sa stranačkim šefom Milanovićem, čime je poručio i da je ondje svoj na svome, ni viđeniji riječki esdepeovci, a još manje uobičajeno šutljivo članstvo, baš se ne izjašnjavaju na čijoj su strani. Tako se u javnosti podrazumijeva da je riječki i primorsko-goranski SDP čvrsto uz Linića, što javno potvrđuje potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina riječima da će, potegne li se to pitanje, biti protiv Linićeva isključenja iz stranke.

Na suprotnoj je strani, zna se, ministar Željko Jovanović. Vojko Obersnel, kojeg je navodno prije Linićeve smjene Milanović danima “masirao” da ga podrži u toj nakani, a ovaj nije pristajao, drži Linićevu stranu, njegovi prvi suradnici u Gradskom odboru Marko Filipović i Walter Volk također. Viđeniji članovi stranke iz stare garde, Vlado Šepčić i Luka Denona čvrsto su uz Linića, upućeni kažu i Sonja Brozović-Cuculić, Dinko Tamarut, Ivan Ivaniš, Erik Fabijanić, no u brojenju tko je za, a tko je protiv najvažniji su ipak oni koji na Glavnom odboru imaju pravo glasa.

Međutim, oni se sustežu od otvorenog izjašnjavanja uz objašnjenje – sve što misle, reći će u subotu. Ipak, za većinu njih procjene govore da će, bude li ikakvog glasanja, osobito ako bude tajno, biti protiv Milanovića, dok za dvojicu crikveničkih esdepeovaca, Sašu Đujića i Dina Manestra, sve upućuje na to da ostaju uz stranačkog šefa.

>>Komadina: Glasat ću protiv izbacivanja Linića iz SDP-a

>>Linić je u pravu, Milanović želi biti despot

Komentara 16

Avatar Sveušesnaest
Sveušesnaest
08:31 03.06.2014.

Rijeka je bila pribježište 91. za ....sve one koji nisu htjeli Hrvatsku....tamo izgleda vladaju dementni fosili iz ere SFRJ. Možda i bolje da se izdvoje , pa ih možemo pokazivati kao žive primjerke i eksponate tih jugo vremena....

CR
crocro
08:10 03.06.2014.

Oni u svojoj partiji u ovoj jalovoj pomutnji i rastrojstvu žele svoje sabore i svoje izbore kako bi dobili navodno novo vodstvo od kojeg se mogu nečemu nadati. A ionako se nemaju čemu nadati. Potpuno na isti način Hrvatsko gospodarstvo pada od kada je zasjela ova vlast a standard građana je srozan na najniže grane. Mi građani također želimo nove pšrijevremene parlamentarne izbore da netko uspješniji i odgovorniji vodi ovu državu. Ali NE, predsjednik Republike niti u primisli nema da raspiše prijevremene parlamentarne izbore a niti premijer nema na pameti prijevremene izbore. Zato se imaju vremena baviti nebrojenim problemima u svojoj stranci a građani moraju biti taoci njih nekolicine koji imaju moć a neće inicirati raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora. Neka oni svoju partiju čiste i glancaju kako god žele, većinu građana to ne zanima. Građani hoće promjene, građani traže samo i jedino prijevremene parlamentarne izbore, jer građani prosuđuju da je pogubno čekati još godinu i pol do redovnih parlamentarnih izbora. Zbog toga će biti katastrofalno poraženi ne samo Sabo u Vukovaru, nego i predsjednik Josipović na predsjedničkim izborima. Zato što se ne obaziru na volju većine građana, stići će ih izborna kazna prije ili poslije. Oni računaju da će u zadnjih godinu i pol sve trendove promijeniti u pozitivu, malo baciti prašine u oči građanima i evo još jednog novog mandata. Ali građani više namaju "kratku pamet" kada su nasjeli na pusta obećanja i kada su vidjeli tko će sve sjediti u vladi RH. Hrvatski građani žele Hrvatsku vlast koja će izvršavati volju Hrvatskih građana i koja će štititi interese Republike Hrvatske i to odgovorno, brzo i snažno.

DU
Dudek
08:03 03.06.2014.

A, je ovaj se dobro uhranio na račun poreznih obaveznika. Taj nemora skupljati boce po gradu. SDP- e je anti Hrvatska bivša KPJ stranka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije