Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.06.2014. u 12:00

Ne bude li s promjenom vlasti i promjene mentaliteta, novog duha, pozitivnih pomaka, boljeg života, tada nam samo preostaje zazvati opet nove izbore...

Šef države Ivo Josipović boji se da se istrebljivački rat iz SDP-a ne prebaci na rad Vlade, pa da ona postane disfunkcionalna. Možda bismo se mogli zapitati kojoj je to državi Josipović predsjednik. Jer je svima jasno da se taj rat odavno prelio na Vladu, a kulminirao je onog trenutka kad je šef partije i Vlade Milanović prestao razgovarati sa sada već bivšim ministrom financija Linićem. Svoju su komunikaciju prebacili na medijske poruke, što je trajalo mjesecima. Ali i bez Linića, frakcijske borbe unutar SDP-a nikako nisu mogle zaobići Vladu, u kojoj većinom sjede partijski ministri, istina mahom i Milanovićevi poslušnici. Kao što Vladu nisu mogli zaobići ni sukobi unutar HNS-a kad je Vesna Pusić odstrijelila Čačića. Ali je nevjerojatno da šef države, koji je inače po Ustavu zadužen da pazi na funkcioniranje sustava, to ne vidi, i da na svemu tome ostane. To su njegove kamiličaste, uopćene poruke, kakve daje od početka mandata, bez ikakvog sadržaja, a još manje bez ikakve inicijative i liderstva.

Koliko god se nekome činilo da je to pitanje partijskog, stranačkog razračunavanja i dio demokratskih procesa, taj onda doista zatvara oči pred stvarnošću. Jer Hrvatska se nalazi u opasnoj i vrlo teškoj situaciji, ne samo u dubokoj ekonomskoj nego i u dubokoj političkoj krizi kojoj se ne vidi kraj. Vlada je jedna od stožernih institucija nacionalne sigurnosti, koja je već dulje teško uzdrmana, klimava, potresena aferama, obračunima, a sve je dignuto na višu razinu optužbama za prisluškivanje, praćenje i uopće navodnu zloporabu sigurnosnih službi. Povjerenje javnosti u rad Vlade izrazito je negativno, a jedino što Vladu drži na životu jest isprepletenost različitih interesa, od kojih je najveći interes što dulje zadržati se na vlasti, kao i poslušnost i podobnost kadrova koje je instalirao Milanović sa svojom ekipom. Ne treba uopće ni spominjati kakvo je povjerenje u rad sigurnosnih službi – nikakvo. Njihovo valjanje u političkom i medijskom blatu samo šteti nacionalnoj sigurnosti, odnosno svima nama koje bi te iste službe trebale štititi.

Iako i Linić ima puno putra na glavi, ipak je u pravu kad kaže da Milanović želi biti despot, da likvidira svakog neposlušnog i nepodobnog. Nema tome davno kad je Milanović doslovce divljao zbog kritika na njegov račun, kad je na ovim stranicama kritiziran zbog načina na koji je dobio kredit za stan, po uvjetima koji nisu za većinu smrtnika. Nije mu bilo jasno da nijedan odgovoran političar ne smije uzeti ništa što nije i za obične ljude. Ili neka napusti politiku. Ali je danas posve jasno zašto je Milanoviću trebala politika, kao i mnogima iz Foruma SDP-a koji su ga iznjedrili. Većini njih politika je samo sredstvo za ostvarivanje osobnih ambicija, uhljebljivanje, pozicioniranje, zapošljavanje svih svojih prijatelja i rodbine. To je bio Plan 21! Zato danas imamo krah sustava i državnih institucija. Zato će SDP iz dana u dan samo sve više krahirati, a što će Milanović dulje biti na njegovu čelu, to će partija samo sve više gubiti. Josipović je, pak, iz dana u dan sve nervozniji što se više bliže predsjednički izbori, rejting mu pada, a partijske afere i blamaže i njemu će biti i te kakav teret u borbi za drugi mandat. Jer naš predsjednik nije više formalno u partiji, ali partija nikad iz njega nije izašla. I to će ga stajati na izborima.

Ali najvažnije je od svega da se s bilo kojom novom vlasti ne nastavi ovakvo upravljanje državom i posebice ne ovakav način ponašanja u politici. Kako stvari stoje, HDZ će imati povijesnu šansu. No važno je i s kakvim ljudima u Vladi. Jer nam ne treba dodatnih uhljebljenja. Trebaju nam ljudi koji će zemlju pokrenuti na bolje, mijenjati mentalitet, a ne samo gledati svoje interese i to u kakvu će fotelju sjesti. Ne bude li s promjenom vlasti i promjene mentaliteta, novog duha, pozitivnih pomaka, boljeg života, tada nam samo preostaje zazvati opet nove izbore...

>> Ranko Ostojić: Linić ne treba više biti član SDP-a 

>> Linić: Milanović mora otići. Izvanredni izbori su jedino moguće rješenje!

Komentara 25

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
12:22 02.06.2014.

Netočno je da Milanović želi biti despot. On jest despot. A to bi trebao vidjeti i Despot.

DU
Deleted user
12:27 02.06.2014.

Josipovic je predsjednik celokupnog Regiona.

NA
navijeke
12:29 02.06.2014.

"Šef države Ivo Josipović boji se da se istrebljivački rat iz SDP-a ne prebaci na rad Vlade, pa da ona postane disfunkcionalna. " Ova vlada je bila funkcionalna jedino u traženju neprijatelja na kojeg će svaliti krivnju za svoj nerad, nesposobnost i politikantstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije