Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNO NA SJEDNICI

Rasprava o Glunčiću pretvorila se u prepucavanje predsjednika Odbora iz HDZ-a i potpredsjednice iz SDP-a

Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu, reiner, opara, glasovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/11
15.12.2016.
u 09:01

Glasovac je nekoliko puta rekla Krstuloviću Opari da laže

Na današnjoj sjednici Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu bilo je burno nakon što je Sabina Glasovac nekoliko puta optužila Andru Krstulovića Oparu da laže. Do rasprave je došlo zbog toga što Andro Krstulović Opara (HDZ) nije udovoljio zahtjevu za raspravu o budućnosti državnog tajnika Matka Glunčića koji je nedavno izjavio da je su za loše rezultate hrvatskih učenika na PISA testu krive manjine i djeca s posebnim potrebama.

Sabina Glasovac (SDP) upozorila je kako se ignorira rasprava o ostavkama i izjavama Glunčića. 

– Sabor treba osuditi svaki oblik diskriminacije bez obzira na to od koga dolazi i kojeg segmenta se ticao, a posebno kada se događa u obrazovanju... Tvrdite da diskriminacija određenog dijela djece nije ono od čega ovaj odbor treba bježati... Ako me uspijete uvjeriti da u nekom od nacionalnih dokumentata piše da se ta djeca smiju diskriminirati, uvjerit ćete me da je ta tema i sramotan postupak državnog tajnika nije u djelokrugu rada ovog odbora – kazala je Glasovac.

– Očito se pokušava postići to da postupak državnog tajnika prekrije ne zelena nego plava trava zaborava – izjavila je Glasovac, na što je Krstulović Opara rekao kako su oni to predložili i da je opozicija to odbila. 

– Lažete! Javno lažete – kazala je Glasovac.

– Možete li to još jednom, glasnije kazati – kazao je HDZ-ovac.

– Mogu. Lažete – odgovorila je Glasovac nakon čega se nastavila rasprava, prenosi N1 televizija.

Krstulović Opara joj je uzvratio kako to govori o njoj te da se ne ponaša parlamentarno. Rekao je i kako je opoziciji stalo do showa jer ga inače ne bi četiri puta optužila da laže.

– Mogu i peti put! – odgovorila je Glasovac nakon čega mu je uskoro i šesti put rekla da laže.

>> Državni tajnik Glunčić: Ispričavam se javnosti ako sam svojom izjavom nekoga uvrijedio

>> Državni tajnik iskreno priznao gaf: Žao mi. Odmah sam shvatio da to što sam izrekao nije politički korektno

Komentara 16

DU
Deleted user
15:12 15.12.2016.

Ovakve ogorčene žene u stanju su uništit Hrvatsku

BR
brojevi
15:34 15.12.2016.

U ćemu je Glunčić lagao. Činjenica je da su na PISA testovima iz RH prisustvovali svi učenici dok su druge zemlje, u cilju postizanja što boljih rezultata, zamolile slabije učenike da ostanu kod kuče. U takvoj selektivnoj konkurenciji postigli smo slabije rezultate što je državni tajnik i obrazložio. Uz to se i iskreno ispričao zbog političke nekorektnosti. S. Glasovac i kulturno i mentalno pripada Pernarovoj veleumnoj retorici pa i nije čudna (prema njemu) kemija među njima.

TW
TWITOIST
13:15 15.12.2016.

U Saboru desna strana od Predsjedavajuceg mi slici na Sabor ,dok od njegove lijeve strane na Skupstinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije