Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepromišljena izjava

Državni tajnik Glunčić: Ispričavam se javnosti ako sam svojom izjavom nekoga uvrijedio

Matko Glunčić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
12.12.2016.
u 13:12

"Nije mi bila namjera nikoga diskriminirati niti isticati u negativnom kontekstu", napisao je državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Matko Glunčić.

Državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Matko Glunčić poslao je priopćenje medijima u kojemu se ispričava zbog jučerašnje izjave da su u statistiku za PISA istraživanje ušla i "djeca s posebnim potrebama i nacionalne manjine". 

"Došlo je do nenamjerne pogreške zbog čega još jednom upućujem iskrenu ispriku", napisao je u priopćenju Glunčić i dodao da je pokušao još tijekom gostovanja na televiziji N1 objasniti svoja stajališta. 

"Naime, komentirajući rezultate PISA istraživanja za 2015. godinu u jednome dijelu svoga komentara nespretno sam se izrazio i moje su riječi izazvale negativne konotacije, a što mi nikako ni u kojem slučaju nije bila namjera. No, to ne umanjuje nepromišljenost izjave pa se ovom prilikom još jednom ispričavam cjelokupnoj javnosti ako sam svojom izjavom nekoga uvrijedio", stoji u priopćenju državnog tajnika. 

"Nije mi bila namjera nikoga diskriminirati niti isticati u negativnom kontekstu. Svjestan sam važnosti svih društvenih skupina i kao državni tajnik zalagat ću se za široku nacionalnu uključivost i zaštitu prava svakog pojedinca u području obrazovanja i znanosti", zaključuje Glunčić. 

>>Hrvatski đaci ništa ne znaju o biosferi, pticama..

>>Matko Glunčić o Kurikularnoj reformi: Nema vremena za odgodu i zaustavljanje. Proces mora ići dalje!

Komentara 15

DU
Deleted user
15:00 12.12.2016.

Gle ove sve lesinare na forumu tu sto cipelare sad covjeka.

Avatar Becarina
Becarina
15:30 12.12.2016.

Rekao je istinu ..

Avatar arhaika
arhaika
16:03 12.12.2016.

covjek se ispricao jer nije navikao muljati kao partijasi. zapravo, nije postivao politicku korektnost i sad ga razapinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije