Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro stižu i ostali

U ovim kamionima je prvi MIG-21 koji je vraćen s remonta u Ukrajini!

MIG,remont
Foto: MORH
1/11
12.04.2014.
u 20:39

Drugi remontirani MIG 21 BIS utovaren na kamione krenuo je jučer iz Ukrajine i njegov dolazak očekuje se sredinom idućeg tjedna. Ostala tri remontirana zrakoplova MIG 21 BIS uspješno su završila s testiranjima i u tijeku je njihova priprema za transport

Prvi zrakoplov MIG-21 BIS koji je bio na remontu u ukrajinskom Zavodu u Odessi, stigao je danas u zagrebačku zrakoplovnu bazu Pleso. Utovaren na dva kamiona, u popodnevnim je satima prešao mađarsku granicu i ušao u Republiku Hrvatsku.

MORH javlja da će ukrajinski tim od 11 inženjera i tehničara koji će s hrvatskim kolegama ponovno sastaviti zrakoplov i pripremiti sve za završna testiranja i na kraju primopredaju HRZ-u i PZO-u u utorak stići u Hrvatsku. Drugi remontirani MIG 21 BIS utovaren na kamione krenuo je jučer iz Ukrajine i njegov dolazak očekuje se sredinom idućeg tjedna. Ostala tri remontirana zrakoplova MIG 21 BIS uspješno su završila s testiranjima i u tijeku je njihova priprema za transport u Hrvatsku.

Svakih nekoliko dana, ovisno kako koji završi s preliminarnim pregledom u Ukrajini, utovarit će se u kamione i krenuti za Zagreb. Također, prošlog su tjedna u Ukrajini uspješno završeni i testni letovi MIG-a dvosjeda. Uslijedit će završna podešavanja, bojanje u jedinstvenu crveno-bijelu boju i pregled remontne dokumentacije, a nakon toga i pripreme za transport u Hrvatsku.

MORH podsjeća da je ukrajinska strana kao isporučitelj odgovorna za zrakoplove sve do potpisivanja dokumenta o završnom prijemu u Hrvatskoj. Sukladno potpisanom ugovoru, MORH će platiti remontirane zrakoplove tek nakon njihovog završnog prijema u Zagrebu, uz primjenu svih elemenata ugovora.

>>Prvi MiG-21 kreće iz Odese 6 mjeseci kasnije!?

Komentara 43

Avatar Matija22
Matija22
21:02 12.04.2014.

Ti avioni da lete došli bi za sat vremena iz Ukrajine zračnim putem , nebi bili u djelovima!

Avatar Django
Django
21:01 12.04.2014.

Hm, zašto kamionom? Može li to uopće letjeti?

MI
micika59
21:19 12.04.2014.

migovi se vračaju sa slovenskim kamionima, dal u ukrajini nema naših prijevoznika znači svi nas moraju poharačiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije