Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar gospodarstva

Vrdoljak: Javnost je digla famu ni oko čega

Ivan Vrdoljak
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
02.07.2014.
u 08:37

Upitan o tome kako se dogodilo da premijer Zoran Milanović nije znao za dolazak predsjednika uprave Gazproma u Hrvatsku, ministar je rekao kako nije nužno da premijer bude informiran o svim fazama priprema za neki sastanak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak gostovao je u emisiji 'A sada Vlada' Hrvatskog radija gdje je komentirao hrvatsku energetsku strategiju.

Vrdoljak smatra kako smo posljednjih godinu dana došli u situaciju da Hrvatska utječe na regionalnu energetsku politiku.

– Prije godinu dana tvrtke poput Gazproma nisu znale gdje je Hrvatska. Radimo velike stvari, a efekti će biti vidljivi kroz godinu dana, izjavio je Vrdoljak.

Istaknuo je da su realno cijene električne energije i plina niže, pogotovo za poduzetništvo.

– Cilj je imati najjeftinije cijene u regiji, rekao je Vrdoljak.

Naglasio je kako o energetskom pitanju odlučuju Vlada i ministarstvo gospodarstva, a predsjednik republike u tome pomaže.

– Nije važan interes ni Rusa ni Amerikanaca, bitan je samo interes Hrvatske, naglasio je ministar. Komentirajući jučerašnji susret predsjednika Ive Josipovića sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika za energetiku Amosom Hochsteinom, rekao je da predsjednik, ministri i vlada idu u istom smjeru u ostvarenju strateških interesa Hrvatske. 

Istaknuo je i kako ovo nije prvi Hochsteinov posjet, već četvrti.

Upitan o tome kako se dogodilo da premijer Zoran Milanović nije znao za dolazak predsjednika uprave Gazproma u Hrvatsku, ministar je rekao kako nije nužno da premijer bude informiran o svim fazama priprema za neki sastanak. Tek kad te pripreme završe, onda treba saznati.

– Javnost je digla famu ni oko čega, istaknuo je.

Kazao je i kako Vlada traži različite modele za preuzimanje INE.

– Pregovori se nastavljaju krajem mjeseca. Cilj je vratiti INU i dići joj stratešku vrijednost, rekao je Vrdoljak.

>> Hochstein: Hrvatska može postati energetski lider regije

Komentara 28

CE
cenzura
08:53 02.07.2014.

Mislio sam više ne komentirati izjave ovog lika ali on svakim svojim istupom atakuje na zdrav razum građana RH! Gaspromovci nisu znali gdje je Hrvatska???!!! Sigurno su saznali njegovom zaslugom???!!! Energenti su realno jeftiniji???!!! Kome taj maže oči??? Meni jeje rata struje porasla 20 %! Plina 25 %!! Vratit će INU???!! S kojim parama???? Rezultati će se vidjeti za godinu dana???!!! Šta se čeklo ove dve i po godine??

BS
bstrabi2
08:53 02.07.2014.

Bolje bi bilo.Da nikad za Hrvatsku nisu čuli.Jer za judine škude.Prodaju hrvatska bogatstva.Devastiraju ljepotu našeg jadrana.Vrdoljak je jedan koji će morat odgovarat.Za štetu što misli ućiniti.Turizam i ekologija će biti uništena.Sjetite se Meksičkog zaljeva.I onda će biti sve jasno.......

LO
lokun
09:01 02.07.2014.

Ivane trebi treba pomoć, ti nisi znao prije godinu dana a ne znaš ni danas gdje je HRvatska. Kaj je s dolasmom direktora zabranio Milanče. Tako funkcionira ova država lijeva ne zna što radi desna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije